AMBASSADÖRER

42F51E39-C3B4-4C71-8D25-6EAB58D5DA4B_edi

Simon Hermansson

Simon Hermansson, född 1990, kommer ursprungligen från Örnsköldsvik, men bor numera i Stockholm och arbetar som projektledare och snickare. Han blev med sin medverkan i programmet Bachelor, Hunken som sökte kärleken i tv.

Idag lever han tillsammans med flickvännen, sin dotter, bonusdotter och bonusson ett härligt familjeliv.

Simon lever med diabetes typ 1 sedan tolvårs ålder och har utöver det, även erfarenhet när det kommer till psykisk ohälsa.

Han har även tidigare varit gäst i Fredagsintervjun här på bloggen.

"

Jag har alltid drömt om att kunna hjälpa människor. Då min diabetes hindrar
mig från att utbilda mig till diverse yrken där man hjälper sina medmänniskor så kände
jag att detta var ett tveklöst val
att börja med.

"

330D8A9E-01FE-4B42-886E-6FBAF4F00D6A.PNG

Daniel 

Ekmark

Daniel Ekmark, född 1989, är uppvuxen och bosatt i Stockholm. Han är utbildad F-6 lärare på Karlstads Universitet, med en inriktning inom specialpedagogik.

 

Han brinner starkt för frågor som handlar om jämlikhet, allas-lika-värde och normkreativitet. En del känner säkert igen honom från hans färgsprakande instagram @Herrfroken, som han sedan två år tillbaka driver med syfte att få mänskligheten att börja reflektera kring genus och normer. Riktlinjer och förväntningar som många gånger skapar en osämja bland människors välmående, så även ör Daniel.

 

Han har även tidigare varit gäst i Fredagsintervjun här på bloggen.

"

Man ska kunna vara precis som man är
utan att behöva bli utsatt för kränkningar,
mobbing, hot,
hat och våld. 

"

e9ff95_dfaaf3970e2245ab9c50f92c8aa24c0c~

Emil

Grabow

Emil Grabow, född 1992, född, och bosatt i den Småländska staden Jönköping tillsammans min sin fru och två hundar.

 

Till vardags arbetar han som skolkurator på en gymnasieskola, men driver även Instagram-kontot psykisk_inverstering, vars huvudfokus är att dela med sig av sitt brinnande intresse för psykologi och den kunskap han besitter inom ämnet.

 

Emil har även den ovanliga sjukdomen Cystisk Fibros, en kronisk obstruktiv lungsjukdom som han blev diagnostiserad med som 14-åring och som enligt läkare skulle innebära att han bara skulle ha till sin 30-års dag att leva. Idag är han 28 år och lever livet för fullt med en positiv och kraftfull livssyn. Emil är verkligen en inspirerande och härlig människa.

Han har även varit gäst i Fredagsintervjun här på bloggen.

"

Om det kan hjälpa en människa att må
lite bättre så är jag oerhört tacksam att
ha fått vara en liten del av personens
resa mot ett bättre mående.

"

IMG_8978.JPG

Alex

Araya

Alex Araya, född 1987, född i Norrköping, uppväxt i Kiruna, och inom kort bosatt i Kiruna igen efter tretton år i Stockholm. Han är gift med mig (Robin) och har tre hundar.

 

Till vardags arbetar han just nu som danslärare och koreograf. Inom stilarna Jazz, Comtemporary och Commercial. Han driver företaget Arya ,där han även erbjuder privatlektioner till ungdomar som vill lära sig och utvecklas mer inom dansen. Han brinner mycket för hälsa och välmående, och att hjälpa ungdomar att utvecklas inom dansen för att hjälpa dem att uppnå deras dansdrömmar.

 

Han själv startade sin danskarriär som ung och har en utbildning på Balettakademien och kultdrama i bagaget och har under åren kunnat ses på i Idol, körslaget, Kristallengalan och kvällen är din som dansare. Men även i musikvideos för artister som Takida och tidigare musikgrupper som RAW och Alcazar.

Alex besitter själv erfarenhet när det kommer den psykiska ohälsan, då han både tampats med panikångestattacker, depression och ätstörningar som Bulimi.

 

Han har även medverkat som gäst  i Fredagsintervjun och har genom åren även skrivit andra inlägg här på bloggen.

"

När jag började som pedagog så ville jag skapa
ett ställe som jag valt kalla för ”safe heaven”,
vilket betyder att oavsett vad som pågår i deras
liv så är mina klasser med mig alltid en

säker plats och ett hem,

"

IMG_9267.JPG

Alice
Svensson

Alice Svensson, född 1991 i Hanoi i Vietnam, och kom sedan som 10 månaders adoptivbarn till Sverige. Till vardags arbetar hon som sångerska och programledare.

 

Genom åren har hon varit med i många talangjakter som Talang 2007 och Super Troupers 2004, men många känner säkert igen henne från Idol 2008, där hon slutade på en hederlig andra plats. Efter det har hon släppt musik, varit med och tävlat i Melodifestivalen 2017 och varit programledare för olika program och galor.

 

Att få ha Alice som ambassadör är mycket betydelsefullt, inte bara för att hon är genuint härlig och glad människa eller har erfarat psykisk ohälsa. Hon vet även hur det är att vara adoptivbarn och växa upp i ett helt främmande land, något som idag påverkar många andra adoptivbarn.

 

Hon har även medverkat i Fredagsintervjun, men som då hette Fredagsgästen.

"

Vi måste bli rikare på kärlek och på att dela
livet och dess berg- och dalbana. På att
lyfta varandra och dra åt samma håll,
samla flocken och springa
ihop mot målet. 

"

87BA2D95-08AE-4D2B-8019-DB493284DF6A_edi

Tobias

Ström

Tobias Ström, född 1988, är bosatt i Stockholm tillsammans med maken Philip. Han är en av grundarna till initiativet Regnbågsblod och stiftelsen regnbågshjärtan, som riktar fokus på att skapa förändring bland hbtq-personers psykiska hälsa och bland föreskrifterna när det kommer till bi- och homosexuella mäns möjlighet att donera blod.

Sedan starten 2019 har över 10.000 underskrifter kommit in från samhället som förespråkar en förändring när det kommer till vem som får donera blod.

Tobias brinner varmt för sitt intiativ och hbtq-personers hälsa och lägger hundra procent engagemang i det han åtar sig. Vilket gör honom till en självklar ambassadör.

Han har även varit gäst i Fredagsintervjun här på bloggen.

"

Såklart jag ställer upp på detta!
Genom regnbågshjärtan så kommer också jag
arbeta mycket med hbtq-personers hälsa,
så det passar ju bra.

"

D72FECC2-4013-4651-94A0-D268522ABF78.PNG

Baloo 

Blomqvist

Baloo Blomqvist, född 1994 är född i den lilla kuststaden Fjällbacka, men bor numera Uddevalla. Han är som vilken annan kille som helst, men det som gör just honom unik är att han har en mycket inspirerande bakgrund. 

 

Allt började redan som sexåring, när puberteten kom blev allt värre och tydligare. Han varken var eller kände sig som en tjej, Han var kille, transsexuell.

 

Idag är han igång med sin resa till att bli sitt sanna jag, något man kan följa på hans InstagramHan är verkligen en kille som med sitt engagemang, där han öppet delar med sig av sin transsexualitet och process, är en stor inspiration och eldsjäl.

 

Baloo kommer även under början av 2021 var en av de kommande gäster i Fredagsintervju, där ni läsare kommer få ta del av mer av hans livsberättelse.

"

Någon måste kämpa för våra rättigheter och jag
är gärna den personen som gör det för att
transpersoner en vacker dag ska kunna leva i
frihet utan kränkningar och 
förtryck.

"

IMG_8767.jpg

Oskar

Sternulf

Oskar Sternulf, född 1985 i Karlskrona, men bor numera i Stockholm tillsammans med sin make Jonas. 

 

Sedan 2007 är han yrkesverksam skådespelare med specialkompetens inom sång och dans. Han jobbar även som dramatiker och författare och har hela hela norden som arbetsfält. Just nu är han aktuell med den stort hyllade monologen #snygg #snyggare #utbränd.

Parallellt med sitt artister arbetar han även med företaget Sternulf Nöje AB, som anordnar kurser i sång, dans och teater.

 

Slutet av år 2020 tog han även hem RFSL Stockholms Regnbågspris, då han med sina skildringar startat igång debatt och ökat förståelsen av HBTQI-personers upplevelser och livssituation.

 

Oskar har även varit gäst här på bloggen i Fredagsintervjun.

"

När jag läser meddelande från ungdomar,
som tackar för föreställningar och säger att
de vågar komma ut tack vare mitt besök, då
gråter jag några glädjetårar och sträcker
på mig extra mycket!

"

1394244-000-GiftVidFörstaÖgonkastet-1415

Maxine

Nordlindh

Maxine Nordlindh, född 1989 och uppvuxen i Stockholm. Till vardags arbetar hon som Eko-frisör, som innebär att det läggs mycket fokus på olika örter, leror och naturliga ämnen. 

 

Idag är hon en mycket folkkär kvinna efter det att människor fått upp ögonen för henne, då hon medverkade i SVT-programmet Gift vid första ögonkastet där hon tog Emil Nygren till sin äkta make.

 

Maxine har genom åren fått erfara den psykiska ohälsan på många olika sätt, allt från depression, panikångestattacker till ätstörningar som Bulimi, hetsätning och självsvält. Utöver detta vet hon även hur det är att förlora en människa som står en mycket nära och som man älskar väldigt mycket. Precis när tiden på ätstörningskliniken var slut trillade hennes mamma ihop i badrummet, då hon drabbats av Glioblastom multiforme - den farligaste formen av hjärntumör. 

 

Maxine Nordling har verkligen mycket i bagaget, samtidigt som hon är en stor förebild för många unga där ute. 

 

Även hon har varit gäst i Fredagsintervjun här på bloggen.

"

Hade jag kunnat resa tillbaka till Maxine 14 år
hade jag hindrat henne från att huka över
toasitsen på skoltoan efter lunchen och
berättat att det kommer förstöra så
många år av hennes liv.

"

image_57d06427ddf2b33ff9210e74.jpg

Zara

Kronvall Sigfridsson

Zara Kronvall Sigfridsson, född 1982 i Karlsborg, bor i Kristianstad, gift med sångaren Emil Sigfridsson, har tre barn och arbetar som elevassistent och sångare. Hon är en tidigare medlem i musikgruppen Sarek, som stod för härligt klingande poplåtar på svenska.

 

2003 intog Zara tillsammans med gruppen scenen i Melodifestivalen och blev snabbt en publikfavorit. Deras låt ”Genom eld och vatten” tog sig direkt till final där den tog hem en sjätteplats. Året efter ställde gruppen upp igen och kom till Andra chansen. Sarek upplöstes 2012,

 

Idag håller tjejerna i bandet ett stadigt grepp om varandra och släpper musik. 2019 vann dem tillsammans finalen av P4 nästa. Parallellt jobbar hon även med sin musikaliska familj. Tillsammans har familjen släppt albumet ”Familjen Sigfridsson”.  

 

Zara har även tidigare gästat fredagsintervjun här på bloggen, där hon bland annat delar med sig om tiden då hon fick diagnosen panikångest och hur psykisk ohälsa är något som i familjen på olika sätt.

"

Jag har alltid varit öppen med mina
bekymmer kring psykisk ohälsa och kring min
sons diagnos. Jag märker att det uppskattas
och många känner igen sig. Det är en skön
känsla att veta att man
inte är ensam.

"