Hej! Vad skoj att du vill veta mer om mig.

Jag är en man som föddes 1992, i den småländska staden Jönköping. Staden som är otroligt fin på våren och sommaren, men som på hösten är den tråkigaste och gråaste staden i Sverige. Åtminstone om du frågar mig. . . I alla fall, Jönköping vart min hemstad där jag växte upp tillsammans med mina föräldrar och tre småsyskon. Två systrar och en bror. Tre stycken varelser som jag verkligen är tacksam över att få ha i mitt liv, trots att de allt för många gånger kunde gå mig på nerverna. 

2011 var året jag tog studenten från Omvårdnad Samhällsprogrammet och tre år efter det kallade Stockholm. Sagt och gjort jag tog mina saker och flyttade upp till storstaden, förhoppningen var att den skulle leva upp till de förväntningar jag själv skapat om huvudstaden.

 

- Jag vet inte om den lyckats leva upp till alla ännu, men jag bor i alla fall kvar. Typ. . . 


Cirka 25 minuter från Östermalm bor jag idag tillsammans med min make Aléx och våra tre hundar: Lion, King och Aslan. Fyra riktiga yrväder till herrar som verkligen, trots sina energier förgyller mina dagar och avger enorm kärlek gentemot mig. Mina dagar fylls just nu, och två år till framöver av studier, då jag vidareutbildar mig från Undersköterska till Sjuksköterska. En utbildning som jag verkligen känner är rätt för mig och som verkligen är superkul. Tiden som blir över efter plugg, läggs mesta dels på familjen och vänner, samt ett och ett annat besök på barberarsalongen. Hår och skäggvård är nämligen två saker som står mig nära om hjärtat och som jag lägger ner enorm tid på om mornarna.

 

- Alldeles för mycket tid om du frågar min make och den sidan av familjen. Alldeles för lite om du frågar mig. 

Varför startade jag då denna blogg kanske ni undrar?

Jo, ibland uppkommer saker i livet som gör att man hamnar på botten. . .

Hösten 2016 var en sådan period i mitt liv. Jag insjuknande i en tung depression, som uppgav konsekvenser i form av suicid-försök, maniskt beteende och alkoholmissbruk. Parallellt med min rehabilitering med läkare och psykologer skapades bloggen, som skulle komma bli mitt bollplank och dagbok. - Ett sätt för mig att skriva av mig känslor, tankar och mitt dagliga mående, i förhoppning om att skapa ännu en drivkraft att orka kämpa mig tillbaka. . . 

- Jag hade aldrig tanken eller förhoppningen om att bloggen skulle komma bli så stor som den idag blivit.

 

Aldrig i min vildaste fantasi trodde jag att min blogg skulle bli en av landets största bloggar inom psykisk ohälsa och en plattform för andra människor i liknande situationer att hitta gemenskap och kraft till sin egen resa. Resan till ett friskare liv, där den psykiska ohälsan inte längre stoppar eller försvårar vardagen. . . 
Men här är vi idag, några år senare och jag är otroligt tacksam över att den läses och följs utav så många. Framförallt att den kommer till nytta på ett bra sätt. Jag blir alltid lika glad och känslofull när jag får meddelanden, där jag får läsa hur mina texter hjälpt människor att orka fortsätta. Just därför existerar fortfarande bloggen, ni ger mig sådan otrolig kärlek vilket gör att jag hela tiden vill fortsätta framåt. 

Men nog om mig nu. Jag hoppas ni fick en överblick om vem jag är, om inte så skriv mer än gärna ett meddelande så ska jag försöka besvara er fråga. 

Puss & Kram! 

25CA987F-C727-4A1C-834C-FA62CAD0961E.JPG