Ångest över framtiden - Hur blir det med mina studier?

Jag vet att jag, för någon dag sedan på Instagram skrev att hälsan går före allt annat, men just ikväll, timmarna innnan hemtentan ska lämnas in för en första granskning är känslorna blandade. . .


Det är inte helt smärt- eller ångestfritt som man sitter här hemma, medveten om att ens halvfärdiga egna tenta inte kommer få lämnas in imorgon på grund av att man inte kunnat utföra VFU-veckorna bekostad av sjukdom.

Ännu mer småobehag fyller kroppen när man inte riktigt vet hur kommande termin kommer se ut för min del - kommer jag få dispans för att fortsätta termin 4 eller kommer studierna bli förlängda? Och kommer man komma in i Luleå eller ska man ta ett sabbats-uppehåll? Och hur kommer studier se ut då? Vilken termin hamnar man i där uppe i sådana fall?

Nej, just ikväll, just nu är det en del blandade känslor i kroppen som håller ett stadigt grepp om mitt bröst och som inte vill försvinna, trots verktygen som i vanliga fall brukar vara effektiva. Så nu när detta inlägg läggs ut har jag precis fått ta till vid behovsdos Oxascand och hoppas på att ångesten och övrigt obehag släpper.


Varför skriver jag ut detta?

Helt ärligt vet jag inte helt riktigt, men kanske kan det hjälpa mig att sätta ord på det jag känner samtidigt som det kan hjälpa dig och ditt mående.


Jo, en liten sak vill jag få ut av detta inlägg och det är du som mår dåligt inte är ensam.


Jag har trots att det hunnit gå fyra år, fortfarande ångestepisoder, som gör stunder i vardagen jobbigare än andra och som ibland medför att jag behöver ta vid behovsmedicin för minska min oro, ångest och psykiska smärta. . .


Ibland mår man inte bra helt enkelt och det är faktiskt helt okej att inte alltid göra det.


Ingen mår perfekt, vilket innebär att ingen aldrig är ensamma. Skillnaden är att man iblnd kan känna sig ensam då vissa är bättre på att vårda sin hälsa när dem mår dåligt. . .

Något som egentligen alla borde göra, för jag står fortfarande fast vid att hälsan går före allt annat i livet! Även om det just nu är jobbigt.


Ta hand om dig!

0 comments