Ångest - Sälj aldrig bostad i motvind och under en pandemi!Sälj aldrig en lägenhet i bostadsmotvind, framförallt inte under en pandemi. Det är hopplöst, frustrerande och otroligt ångestladdat.


Vår lägenhet las ut på Hemnet, ja nu är det drygt en månad sedan, och där ligger den ute fortfarande. Vår första visning av lägenheten var samma dag som de nya restriktionerna tillträde, bara några få timmar tidigare på den dagen. Hur typiskt och oflyt är inte det?


Detta innebar att lägenheten stod tom. Inte en enda spekulant vågade sig ut för att kolla på vår ändå fina lägenhet, om man får säga det själv. Det finns ingenting direkt att ogilla i den. Men ändå stod mäklaren själv. Både första, andra och tredje visningstillfället.


- Fattar ni känslan? Redan där kändes det hopplöst och ångesten smög sig på.


Fjärde veckan, så fick vi in en privatvisning, två anmälningar till den fjärde visningen och två spekulanter som kollat på online-visningen. Nu kanske det vänder, tänkte jag!


Men nej, precis innan detta inlägg så snackade jag med mäklaren. Spekulanten från privatvisningen drar till landstället istället, de nya riktlinjerna på hens arbete innebär att hen kan bosätta sig norrut i landet, arbeta hemifrån och samtidigt spara ännu mera pengar till handpenning. Där försvann den förhoppningen. De andra spekulanterna ville avvakta, den ena ville kolla lite till på marknadens utbud och den andre hade inte tillräckligt för att budgeten skulle hålla hela vägen.


Så, nu är frustationen total. Det finns ett hopp kvar innan vi är tillbaka på ruta ett igen, med att ha noll spekulanter på lägenheten. Återigen är nya visningar inlagda, och återigen ska man fixa i ordning och färdigställa lägenheten inför kommande visningar i veckan. . .


Nu är det inte roligt längre. Jag älskar att göra sånt i vanliga fall och att styla hem, det är verkligen superkul och ett intresse jag har, men just nu är det inte roligt längre när det är sin egen. Ångesten är påtaglig nu!


- Ska lägenheten aldrig bli såld?


Nu när jag spytt ut frustationen här, för er, så känns det lite lättare inombords. Att sälja lägenhet är inte roligt, framförallt inte i motvind, under en pandemi. Jag har aldrig tidigare varit med om att det varit så segt att sälja bostad.


Håll alla tummar ni kan för att Fredag eller Söndag är sista visningsdagen och att vår fina lägenhet får ny ägare!

0 comments