21. Fredagsintervju: Cherry Wilder.


Vem är du? Berätta gärna lite om dig själv.


– Mitt namn är Peter och jag bor och arbetar i den härliga staden Göteborg. Mina dagar fylls av schampo, saxat och färg då jag arbetar heltid som frisör. Mina helger och vissa veckodags kvällar fylls av Glitter, smink, peruker och klackar när jag arbetar som Dragshow artist under namnet Cherry Wilder.


Vad är det första som kommer upp i huvudet när du hör psykisk ohälsa?


– Jag tänker nog på självskapade beteende så som ätstörningar eller att skära sig för att känna något. jag har flera människor i min närhet som har kämpat med olika typer av psykisk ohälsa i olika former och har med åren insett att det är oerhört vanligt.


Hur har Cherry Wilder påverkat ditt liv psykiskt?


– Ända sedan jag börja med min DRAG karriär för 6 år sedan så har Cherry funnits i mina tankar mer eller mindre dygnet runt haha men absolut på ett bra vis. Detta är ju teater för mig, vilket betyder att jag får ut så otroligt mycket kreativitet av att skapa kläder,hår, makeup och olika shower. Dessutom gör jag smink tutorials och VLOGGAR på youtube så man kan följa med på mina äventyr.


Känner du dig mer bekväm i dig som drag?


– Det går inte att säga riktigt så…. däremot känner jag att jag kan komma undan med mer saker när jag är i karaktär. Jag känner mej väldigt bekväm som Cherry både på scenen och när man är mingel värdinna och träffar folk OCH jag känner mig alltid bekväm som mig själv när jag inte är i karaktär som Cherry. det har tagit några år men jag tycker faktiskt om mig själv.


Skulle du säga att du idag jämfört med innan Cherry kom in i livet mår mentalt bättre?


– Jag mår absolut bättre nu än vad jag gjorde förr, men jag tror inte att det har så mycket med Cherry att göra. Jag har ett dagtids arbete som jag älskar, jag har en fantastisk pojkvän som alltid finns där OCH jag har en underbar liten hund som jag älskar.

Vad Cherry har givit mig är ett kreativt “outlet” så på så vis kan man säkert säga att jag mår bättre.


Vad var responsen från utomstående och dina föräldrar?


– Enbart positiv faktiskt. jag har inte hört ett dåligt ord ifrån någon i min omgivning. . . Vare sig familj eller vänner.


Vad skulle ditt främsta råd vara till någon som sitter där ute och drömmer om att leva ut sina drömmar som drag men inte riktigt vågar?


– Don´t Dream it, Be it!!


Jag vill inte rapa upp massa “fortune cookie” citat men du har faktiskt bara ett liv (vad vi vet) och jag tycker att man är skyldig sig själv att leva sitt bästa liv. Försök att ignorera vad andra tycker och tänker och gör exakt det du själv vill göra(utan att skada andra). Gör det som får dig att må bra och tar dig framåt.


Om du fick möjligheten att träffa ditt 10-åriga jag, vad skulle du säga till honom?


– Åh herregud. . .  Peter. . .

Du duger exakt som du är. Ta det lugnt och försök inte imponera på någon annan än dig själv. Du kommer att gå igenom en del tuffa perioder men det kommer att lösa sig. Håll fast vid familj och vänner så kommer allt att bli bara bra.


Dina tre bästa tips för att må bra?


1. Lev ditt bästa liv.

2. Lyssna inte på skitsnack, avundsjuka och missunnsamhet.

3. Gör det nu. . . Inte sedan.

0 comments