24. Fredagsintervju: Kristofer Greczula.

Foto: Julia Håkansson.

Vem är du? Berätta gärna lite kortfattat om dig själv.


– Jag är artist och låtskrivare. Jag har spelat i band i hela mitt liv, men är nu soloartist som jag startade 2017. Jag har släppt 3 låtar än så länge. Haft en Sverige turné med 18 stopp under Januari och  Aldrig Ensam Show under Februari.


Har du någon erfarenhet kring psykisk ohälsa?


– Yes! När jag gick på gymnasiet mådde jag riktigt dåligt! Jag fick väldigt mycket finnar och detta sänkte mitt självförtroende till botten. Det ledde in mig i en depression. För att hantera alla tankar och känslor började skriva om det eftersom det var för jobbigt och prata om då.

Det var då jag skrev You’re Not Alone som idag är Aldrig Ensams officiella låt, har över 8 miljoner streams på Spotify, har räddat liv, folk har tatuerat in texten och har gett mig en guldskiva. Länk


Dina tre främsta tips till att må bättre och orka fortsätta kämpa?


1. Försök och tänk att det bara är tillfälligt. Det är en dålig dag, inte ett dåligt liv.

2. Prata med någon! Vem som helst.

3. Gör saker som gör DIG lycklig. Skit i alla andra vad dem tycker och tänker.


Vad tror du är orsaken till den stigmatisering samhället har idag är?


– Oj. Stor fråga.


Jag tror det beror på massor av olika anledningar. Vi är ju ganska många människor idag på jorden så det blir ju hård konkurrens oavsett yrkesval. Men givetvis spelar sociala medier in och t.ex: skolans press på unga elever. Jag tror även “machokulturen”påverkar. Vilken jag hatar.


Anser anser du att det är viktigt att ha en öppen dialog när det kommer till vårt psykiska mående? Om ja, varför?


– Det tycker jag absolut, men självklart är det alltid individens beslut. Dock tycker jag detta ska pratas mer om i skolan och tidig ålder. Här har föräldrar stort ansvar tycker jag!


Om du fick en chans att ge ditt 15 åriga jag ett tips såhär i efterhand. Vad skulle det vara?


– Livet är inte riktigt nu. Tänk långsiktigt. Nu ska du lägga grunden för människan du vill bli. Gör så mycket du bara kan och orkar. HA KUL!!

0 comments