379 dagars nykterhet!

Alkohol är kul tills det plötsligt inte längre är det längre. Vi är alla medvetna om att den kan vara mycket skadlig, både för kroppen och det psykiska måendet. Men vårt eget riskabla alkoholintag kan även skada vår närmaste omgivning.


Jag var beroende av alkohol fram tills för ett år sedan. Det var inte så att jag drack varje dag, men när jag väl drack vart det större mängder. Mängder som fick mig att tappa kontrollen totalt.


Som många andra alkoholister ansåg jag under en lång tid innan mitt avslut att jag inte hade några problem eller riskabla alkoholvanor. Det var inte förens mitt drickande skadade min närmaste omgivning, däribland min make som jag greppade och erkände mitt problem.


Mitt drickande var en fara, inte bara för mig själv, utan även för människor jag älskade och min omgivning.


Att prata om denna period gör mig både nervös och illa till mods. Jag vet många människors åsikter och tankar kring alkoholister och människor som inte kan kontrollera eller hantera alkoholen. Samtidigt skäms jag fortfarande över hur jag behandlade vissa människor.


Jag brukade ofta hamna i bråk, framförallt med min make och var riktigt otrevlig och hotfull. Men det värsta, som uppkom precis innan jag själv insåg problemet var våldsamheten.


Varför jag ”blev” alkoholist har jag inget konkret svar på, men jag antar att jag är en av de människor här i världen som inte kan dricka på ett kontrollerat sätt.


Jag lägger inte så mycket fokus på att leta svar på detta, utan är bara tacksam över att jag idag valt ett liv utan alkoholen. Även om jag mellan varven kan sakna smaken av alkohol något svårt och hur den värmer i magen.


Att leva som nykteralkoholist är en ständig kamp. Under vissa perioder i livet är kampen hårdare än andra.


Jag befinner mig i en sådan kamp just nu! Suget efter alkoholen finns där, men jag håller mig stadigt kvar genom att tänka på hur långt jag kommit, på vad alkoholen hade för konsekvenser och vad ett återfall skulle innebära för konsekvenser för min framtid. Det finns så mycket i mitt liv som jag älskar och som jag inte vill låtas förstöras av alkoholen.


Jag har varit nykter nu i 365 dagar och tänker fortsätta med det!

0 comments