5 tips att ta till när känslan av att ge upp kryper på!

Ge inte upp bara för att något känns svårare eller jobbigare än vad du trodde. Ge inte upp bara för att du misslyckas både en, två eller tre gånger. Att ge upp är aldrig ett alternativ, även om det kan kännas lockande många gånger.


Att ge upp är den enkla vägen och den enkla vägen är oftast den lättaste vägen. En väg som många gånger även innebär mer negativa konsekvenser och som kommer göra dig olycklig i längden. Dessutom, om allt skulle vara så enkelt som du önskade, så skulle du klara precis allt du åtar dig och det skulle innebära både noll i personlig utveckling och motivation. - Motgångar är människans bästa drivkraft genom livet och som formar oss som individer.


Men känslan av att vilja ge upp kan vara både jobbig och lockande när den väl kryper på, därför kommer här nu 5 effektiva tips att ta till för att fortsätta framåt och peppa sig själv.


1. Kom ihåg varför du började.


Ta dig en funderare och blicka tillbaka. Alla har vi en orsak till varför vi från början startade den resa eller förändring vi åtagit oss. Oftast finns det en bra anledning till starten också. Leta fram denna, håll stadigt kvar i den och på börja sedan ett nytt försök att ta dig mot ditt mål.


2. Skapa fram delmål.


När du känner att det blir för tungt och att du inte mäktar med, gör om det stora målet till fler mindre delmål. Ibland kan det kännas tungt att behöva rikta fokus mot slutmålet, då det kan kännas långt bort. Allra främst efter ett "misslyckande". Att dela upp slutmål till mindre delmål hjälper en att orka fortsätta och att det inte känns lika jobbigt, samt att motivationen till att fortsätta håller sig vid liv. Glöm inte bort att även ge dig själv en klapp på axeln varje gång du uppnår ett av dina delmål.


3. Skriv ner 5 orsaker till att fortsätta.


Sätt dig ner och skriv ner minst 5 orsaker till att du både kan och ska fortsätta. När man stöter på motgångar eller hopplöshet är det väldigt lätt att man lyssnar på sina inre röster som talar om hur värdelös man är som inte klarar av saker. Men sanningen är den att vi alla KAN bara om vi VILL tillräckligt mycket, ibland kan vi bara behöva påminna oss själva. Därför är detta tips effektivt.


4. Omge dig av positiv energi.


Känns det tungt och jobbigt, lämna det du åtagit dig för stunden. Ring eller omge dig av människor som du håller kär och som avger positiv energi. Ibland kan vi behöva tänka på annat och ladda upp förrådet med positiv energi, för att efteråt kunna klara av att hantera motgångarna som kan uppkomma. Många gånger kan även uppladdning av förrådet innebära att du hittar en lösning.


5. Våga misslyckas.


Att våga misslyckas är en stor del i att lyckas och den personliga utvecklingen. Vi behöver den biten för att utvecklas, samtidigt som den ger oss ny kraft och motivation till att vilja pröva nya alternativa vägar för att lyckas. Så våga misslyckas och se det som en positiv sak i din resa. Vi måste våga misslyckas för att kunna lyckas! Så ge inte upp bara för detta, utan se det som en del av dig och din resa mot slutmålet.


Jag hoppas dessa fem tips kan vara till hjälp och vända känsla av hopplöshet till att hitta motivation och drivkraft till att fortsätta framåt, vad de än må vara som just du vill uppnå.0 comments