Körkort - biljetten mot friheten

- Ett betalt samarbete med trafiko.se -


Körkort är biljetten mot friheten – men vägen dit är inte rak, utan innebär många kurvor, backar, hinder och stoppskyltar längs vägen. - Men alla kan ändå ta det!Det är inte lätt att ta körkort


Det kräver en hel del tid, engagemang och motivation för att ta sig igenom alla moment fram till en godkänd uppkörning. Vissa har otroligt lätt för att lära sig teorin och det praktiska, andra har det svårare för något av momenten och för en del faller bilkörning inte alls naturligt.


– Jag var en total ”rookie” de första gångerna jag satt vid ratten och skulle manövrera bilen.


Detta är nu tio år sedan. Men trots att jag för första gången inte visste vilken pedel som skötte vad, tog mängder av körlektioner, la ner både blod, svett och tårar och även en kuggning på första uppkörningen, så lyckades jag få mitt körkort tillslut. Den känslan av stolthet och glädje är svår att beskriva. . . För att inte tala om frihetskänslan och gåshuden som uppkommer första gången man sitter själv vid ratten, utan någon handledare vid sin sida.


- Jag ångrar inte att jag fick slita som ett djur för att ro hem mitt körkort eller att det för mig i den åldern kostade en förmögenhet. Det var värt varenda krona!


Min pappa var min handledare


Han var den, utöver körläraren på min körskola som jag övningskörde med. Tillsammans hade vi genomgått en handledarkurs för att efter godkänd utförd kurs, kunna ansöka om ett handledartillstånd som sedan ger er tillåtelse att övningsköra på vägarna. Utan genomförd handledarkurs och tillstånd klassas det nämligen som olovlig övningskörning. Något som kan stå både dig och den du överkör med dyrt. En handledarkurs är alltså att rekommendera.Trafiko hjälper dig med att hitta en handledarkurs


Trafiko är en del av Svea trafikutbildning och som erbjuder passande hanledarkurser för dig och din blivande handledare. Du kan enkelt gå in på deras sida via mobilen, hitta närmaste kurs och boka handledarkursen som passar bäst för er. Kostanden för att gå en hanledarekurs ligger på 399 och efter utförs kurs får man även tillgång till hela deras plattform.


- En otrolig förmån för dig som ska ta körkort!


Jag gick, tillsammans med min make en handledarekurs för cirka två år sedan. Den kursen var både bra och intressant. Alltid bra att friska upp sitt eget minne, då åren hinner passera från det att man själv tog körkortet. Nu sedan ett och ett halv år tillbaka har även han sitt körkort i hand.


- Han fyllde 30 år i samma veva som han tog kortet . . Med detta vill jag säga att det aldrig är försent att börja övningsköra och ta körkort.


Så går du i tankarna om körkort och längtar efter att stoppa in och vrida om nyckeln som startar resan som ska ta dig mot friheten och spontaniteten? Klicka då in dig på Trafiko.se och boka handledarkurs idag! Du kommer inte ångra ditt körkort!


Kör försiktigt, glöm inte övningskörningsskylten och stort lycka till!0 comments