BOMULLSBRÖLLOP PÅ DJURÖNÄSET

Som många säkert såg så checkade jag och maken in på Djurönäset ute på Värmdö för att fira vår första bröllopsdag.

Vi hade bokat en natt innehållande en tre-rätters middag på kvällen, spa:ande och en 20 minuters härlig avkopplings massage. . . Eller ja, jag tog en 20 minuters - Alex förlängde sin till 50 minuter då hans kropp verkligen var i behov av en längre behandling. Massagen i sig var bra!


Djurönäset i sig ligger en bit utanför Stockholm, för oss tog det cirka drygt en timme att köra från vårt hem i norr. Stället ligger ute bland Stockholms skärgård på Värmdö. 


Man möts av mycket härlig natur och lugn när man närmar sig, men tyvärr var rummen i sig inte något märkvärdigt. Vårt var ganska slitet och trångt men det positiva med rummet var att man för natten hade varsin 120 säng att sova på. Allt för att kunna koppla av på bästa sätt och få en god nattsömn. 

På rummet hade vi även beställt ett alkoholfritt bubbel tillsammans med något som vi tror skulle likna en frukt- och chokladbricka. I mitt tycke var den ganska tanig för att kallas detta och frukten var kanske inte den färskaste men chokladen var god.Tanken med denna vistelse var att vi utöver massage-behandlingen skulle tillbringa vår största tid på SPA-delen men riktigt så vart det tyvärr inte. Det var alldeles för mycket folk överallt, vilket gjorde att den fina infinity-poolen utomhus aldrig gick att vara i och att det heller knappt fanns plats för att sitta ner och koppla av. Dessutom var det inte mycket mer att hurra för, fyra bastus och en stor inhomhus pool att motionssimma i. 

Nej, SPA våningen levde inte riktigt upp till förväntningarna eller bilderna man kollat på vid bokningen. Istället tog vi oss en mysig promenad längs naturen och kikade runt i närområdet innan vi gjorde oss i ordning för kvällens middag som skulle bestå av förrätt, varmrätt och dessert.
- Även detta var en liten besvikelse.


Min förrätt bestående av en kantarell-toast kunde varit mycket mer godare om de hade sett till att göra något med mitt bröd. Det var varken rostat, stekt eller brynt utan låg som en kall vit macka med en ätduglig kantarell mix på toppen. Däremot tyckte jag varmrätten var helt okej och desserten med även om den var en aning torr.


Men i det stora hela var dygnet ändå bra. Jag fick spendera tid tillsammans med min make och det var det enda viktiga för mig. Visst hade det varit kul om allt annat hade levt upp till förväntningarna med tanke på att det enda inte var superbilligt att boka sin vistelse här och att det klassas som ett fyrstjärnigt hotell. Men dygnet vi fick där ute tillsammans var verkligen mysigt. Det var så härligt att bara få möjlighet att rå om varandra, utan hundar och andra måsten. 


Vilket både för mig och Alex är en liten gåta då stället enligt oss inte alls lever upp till standarden som ett fyrstjärnigt hotell ska göra. Men kort och gott, vill man komma ifrån och ha naturen i närheten samt inte är så kräsen med vad man får - då är Djurönäset något för dig. Annars rekommenderar jag åtminstone att du kikar på andra alternativ. 

0 comments