CBD-OLJA FÖR HUNDAR


Inom den amerikanska marknaden har CBD-olja med sina hälsofrämjande egenskaper etablerat sig stark. Nu har den även börjat bli allt mer populär hos många svenska människor, men vad är egentligen detta för olja och varför är det så många som idag använder sig av den till vardags?


Oljan innehåller Cannabidiol som kommer från fröna från den så kallade cannabisplantan. Till skillnad från den drogklassade cannabisen så innehåller inte oljan THC ämnet. Detta innebär att oljan inte kan skapa något drogmissbruk eller användas för njutningens skull. Oljan är alltså helt laglig att köpa, sälja, använda och tillverka.


Anledningen till att CBD-oljan idag är så populär och växer bland svenska människor är att den visat sig ha bra effekt på många olika tillstånd, allra främst när det kommer till sömnproblematik, ångest, depression, acne och olika former av värk, så som reumatism. Den har som funktion att hjälpa kroppen att stärka upp människans immunförsvar och lindra den vardagliga stressen. Dessutom innehåller den, som många inte vet om ett stort utbud av olika mineraler och vitaminer som kroppen är i behov av för att fungera, bland annat A-vitamin, B-vitaminer, D-vitamin och E-vitamin.

- Det finns helt enkelt många fördelar med CBD-olja, som växt fram genom åren.


Något som jag däremot inte visste förens nu, är att den även börjat växa sig in bland husdjur. CBD-oljan bland hundar börjar bli allt mer vanligt och har även där visat sig ha god effekt på deras problem och beteende. Detta genom att den hjälper till att upprätthålla en komplex balans på hundarnas biologiska funktioner och har, lik som på människan en lugnande, stressminskande och ångestdämpande funktion, samt en positiv verkan om hunden lider av värk eller hudproblematik. Oljan har även visat sig hjälpa till att minska aggressivitet, övervikt och nervositet för många fyrbenta vänner.


Jag har själv aldrig testat oljan, men börjar bli allt mer nyfiken på att göra detta när jag läser om den. Vad är din erfarenhet? Har du testat? Skriv gärna en kommentar och dela med dig av din åsikt kring cbd-olja?


Är du dessutom nyfiken på att läsa mer om CBD eller se produkter som går att beställa, då rekommenderar jag att ni besöker CBDguiden.se

0 comments