Coronafall på gatan där jag bor!

Hur har ni det i hemmen? Håller ni er friska? Vågar ni er ut på gatorna?


Jag själv har varit hemma hela dagen. Inte för att jag är orolig över att bli smittad utan mer för att jag haft en dag innehållande studier, för som många av er säkert redan vet så övergår alla skolor från och med idag till distansstudier.


- Även högskolan jag studerar på.

Så idag har jag haft mitt första skoltillfälle online tillsammans med min grupp och lektor för kursen som startade idag. Det blir minst sagt spännande två veckor framöver och en utmaning att inte prata i mun på varandra. Men jag ställer mig ändå positiv till allt.


- Det helt nödvändigt, förståeligt och klokt att detta beslut från regeringen tagits.


Vi måste lyckas hitta ett sätt att tona ner covid-19 till en hanterlig nivå. Det är helt sjukt hur många människor som faktiskt har smittats på kort tid, att människor dött i sjukdomen och att den fortsätter föröka sig.


Igår kväll var det dessutom en person som bara några meter framför mig och hundarna drabbats av Corona. Hen upplevdes ha väldigt påfrestande med andningen och man riktigt såg paniken i blicken när hen kippade efter luft.

Det var full sjukvårdsstyrka kan jag lova. Två ambulanser, säkert fyra andra vårdpersonal som var fullt utrustade med skyddskläder och ambulanspersonal som höll sig mer på avstånd.


- Jag själv fick ett stort tryck i bröstet när jag fick se allt detta!


Även fast man vart medveten om att epidemin existerat och bara eskalerat, så vart det på något sätt mer verkligt när man fick uppleva det på så nära håll.

- Nej, Inte alls en trevlig syn. Tänk vad ett virus kan göra med vår hälsa.


Jag hoppas verkligen alla ni som smittats tillfrisknar snabbt igen och att Corona ger med sig snart.


Men om vi alla hjälps åt genom att följa riktlinjer, håller oss på lite mer avstånd från varandra och tvättar våra händer noggrant, så tror jag vi har fina möjligheter att klara av det så att vi kan återgå till en normal vardag snart igen.


Ta hand om er nu!


0 comments