Dag fyra av karantänen - fem serier som får tiden att gå.

Jag är inne på dag fyra av karantänen. . .


Dagar som mest enbart spenderats i sängen sovandes. Men jag har också faktiskt passar på och tagit tid åt att kolla på lite nya serier eller nya säsonger av serier. Vissa av dom har sedan visat sig varit lite utöver de vanliga jämfört med andra jag sett. Dessa tänker jag att du som läser kanske vill ta del av och tillbringa din karantän tid åt med.


Jag listat fem stycken serier här nedan och även satt betyg på vad jag tyckte om dessa.Gåsmamman 4


En svensk dramathrillerserie där man får möta trebarnsmamman Sonja Ek som tvingas bli indragen i ett farligt spel, där minsta fel kan innebära fara och död för både henne själv och familjen. - Men som de allra flesta mödrar gör hon allt i sin makt för att skydda sina barn.

Gåsmamman 4 är den fjärde och senaste säsongen som tar vid där den tredje slutar. Sonja vaknar upp på sjukhus efter en lång koma. Det finns folk som vill se henne död och hennes familj är i mer fara än någonsin.

En suverän serie, som jag älskat från första säsongen och som hela tiden bjuder på spänning och mersmak! Första säsongen var bra, men säsongerna blir bara bättre och bättre!

Senaste säsongen går att streama på TV4 play och tidigare säsonger finns tillgängligt på Cmore.


Mitt omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️De Utvalda


Svensk ungdomsdramathrillerserie, framtagen av SVT där man får möta ansikten som Amy Deasimont och Felice Jankell, där de tillsammans med tio andra tjejer vaknar upp i en ensligt belägen herrhård. Ingen av dem vet hur de kom dit eller vad de gör där, vid vidare undersökning av huset upptäcker de att ytterdörrarna är låsa, fönstren är av pansarglas och att herrgården är inmurad i elstängsel.


De utvalda är en serie som handlar om ett virus som spridit sig i samhället, där folk är i karantän och där dessa tjejer är framtidens hopp.

En helt ok serie att kolla på när man vill se något spännande men ändå lättsamt. Skådespelarna är inte världsbäst, men gör ändå ett godkänt arbete. Passande såhär under pandemin.


Serien finns att ta del av på SVTplay.


Mitt omdöme: ⭐️⭐️⭐️RuPauls dragrace S12


En amerikansk realityserie som leds av RuPaul, där jakten efter världens nästa mest glamorösa dragqueen fortsätter.

13 drottningar tävlar om både pengar och ära i denna Emmy belönade serie, där RuPaul ger de tävlande nya fashionabla extravaganza utmaningar och uppgifter att utföra för att behålla hans förtroende och därmed lyckas hålla sig kvar till den sista drottningen.


Från början var jag otroligt skeptisk mot serien, men efter att ha gett den en chans så vart jag fast. Idag älskar jag serien och ser fram emot varje kommande säsong!


Just nu är säsong 12 inne på sitt fjärde avsnitt i Amerika och kommer efter avslut finnas tillsammans med alla andra säsonger tillgängligt på Netflix.


Mitt omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Tsunami


En miniserie i tre delar med Henrik Norlén, i huvudrollen. Utspelas under tsunamikatastrofen i Sydostasien, där en vänsterprasslande chef utpekas för bedrägeri och plötsligt försvinner under en Thailandsresa. Kvar i Stockholm lämnas familj i sorg, nya och gamla sår öppnas och vännen Abbe sätts i moralisk dilemma.


En lättsam och kort serie att följa för den som har svårt att hålla uppe tittandet under en längre tid.


Finns att se på SVTplay.


Mitt omdöme: ⭐️⭐️⭐️


Update: Såg nu att den utgick den 18/3 och nu inte finns tillgänglig längre.


I huvudet på en gärningsman


Djupdyker in i psyket på några av Sveriges värsta brottslingar. Hur var deras barndom, vilka tecken fanns, och vad var det som slutligen drev dem till sexuella övergrepp och våld?


Denna kriminaldrama och dokumentär är en nyfunnen favorit. Dessutom medverkar en gammal skolkamrat och tar sig an rollen som barnflickan i knutby - vilket var superkul att få se henne!


Finns tillgängligt på Viaplay och Viafree.


Mitt omdöme: ⭐️⭐️⭐️⭐️Tar tacksamt emot tips på andra serier, filmer eller för den delen även böcker.

0 comments