Det här med att skapa fungerande rutiner.

Alla är vi medvetna om att rutiner får en människas kropp och psyke att må bra. Utan struktur i vardagen drabbas vi gärna av stress och ångest, som i längden gör oss sjuka. Att upprätthålla rutiner i vardagen är att vara snäll mot sig själv. Det är självomhändertagande. Jag kan fortsätta skriva en massa fördelar med att ha struktur och rutiner att luta sig emot varje dag, för den listan kan göras lång men ändå är det så svårt att skapa hållbara rutiner.


Jag har under morgonen själv suttit och planerat och försökt styra upp någon form av rutin för de dagar jag är ledig från ambulansen. En planering som skall innehålla allt från sömn, regelbunden motion, hälsosamt kostintag till att lyckas parera studier med arbete och familjeliv.


Steget nu att försöka hålla dessa rutiner och att få in dem i vardagen, vilket inte är det lättaste. Dessutom handlar det även om att lyckas bibehålla dem. Då pratar vi inte om en kortare period utan långvarigt.


Självklart är min förhoppning att jag nu kommer klara av detta! För jag är helt medveten om att min kropp och mitt psyke kommer känna stor förändring. Det kommer hjälpa mig att komma på banan igen och känna balans. Jag har iallafall redan smygstartat med mina rutiner. Det blev en promenad med mina pojkar på 30 minuter i förmiddags, ett besök på gymmet och nu ska snart hungern stillas.


Kanske inbillar jag mig men jag känner mer energi, motivation och harmoni i mig själv. Återkommer framöver med mer status kring detta!0 comments