Drömmar om livet på vatten körandes båt- eller fartyg? Läs mer här!

Drömmer du om båtlivet? Att arbeta ombord på ett fartyg som tar dig runt på sjön eller öppna hav? Eller skulle du ”bara” vilja ha möjligheten och friheten att greppa ett roder och fara ut på vattnet när lusten faller på, en härlig sommardag?


- Ja, då kanske detta är något för dig att läsa och spana in.


Idag spenderar ett par miljoner av svenska befolkningen sina dagar på sjöss - av dessa miljoner är tusentals dagligt arbetsaktiva ombord och resterande fritidsåkare.


De svenska vår och sommarmånaderna är rena himmelriket att för dessa människor att spendera ute på öppet vatten bland skärgårdar, sjöar, kanaler och hav. Allt som många gånger behövs för en lyckad tur och resa är en härlig picknickkorg, flytväst, trevligt sällskap och någon som har behörigheten och kunskapen om att manövrera båten.


Den bästa och ultimata förutsättningen att få denna behörighet och kunskap är att genomgå någon form av båtutbildning och den möjligheten att skaffa sig detta hjälper gärna båtutbildningar till med.


I både Stockholm och Göteborg kan du som är intresserad genomgå kvaliativa och bra kurser för att skapa dig bästa möjliga förutsättningar inför dina kommande äventyr. I båtutbildningarna får man intyg och fokus inom både förare (grundkursen i hela utbildningen), båtpraktik och skepparintyg.


Kurserna kan även utföras på distans. Allt för att så många som möjligt ska kunna möjliggöra sin dröm att bli båtförare. Det absolut bästa är att du som elev har utbildningsgaranti, vilket innebär att du har rätt till att komma tillbaka och försöka igen om du skulle misslyckas med examensprovet första gången.


Jag rekommenderar dig som är intresserad av båtlivet att spana in båtutbildning.se utbud, kanske blir denna sommaren något helt annat än föregående. Just nu under rådande covid-pandemin genomförs alla deras utbildningar och kurser digitalt. Allt som du behöver är ZOOM, dator/surfplatta och en stol någonstans där du kan studera ostört. Så ta chansen!

0 comments