Du är inte ensam med dina demoner!

Varje dag, minst en gång per dag åker tankarna tillbaka mot den mörkaste dagen i mitt liv. Det sker antingen omedvetet eller när jag i jobbet stöter på patienter i liknande situation som jag själv för fyra år sedan. Varje gång tankarna hamnar där påminner jag mig själv om hur tacksam jag är över att jag lever och inte lyckades ta mitt liv. Jag påminner mig även om hur långt jag kommit sedan den stunden och vad jag har kvar att ge. Även om livet där och då var mörkt och bestod av demoner som följde varje steg jag tog, så fanns det en liten gnutta energi kvar att ge, för att inte ge upp helt och hållet. Jag ville trots allt någonstans där och då fortsätta leva. Jag hörde inte hemma i mörkret. Självmordsförsöket vart mitt uppvaknande och drivkraft! Den mörka incidenten gjorde mig starkare och tillsammans med min make och professionell hjälp, personer som fanns där och trodde på mig, så lyckades jag trampa mig uppåt och bryta spiralen jag hamnat i. Med tiden började mörkret ersättas med ljus, och inte det ljus man brukar se när man är på väg över, utan livsljuset till att fortsätta livet här på jorden. Parallellt med det dök även insikten till mitt eget värde, vad jag har för betydelse för denna värld och inte främst betydelsen för min nära och kära. Fokus här blev att blicka framåt, skapa den Robin jag ville vara framöver och släppa taget om den personen jag varit och allt vad den personen kunde dragit med sig!


Varför vill jag då dela med mig av detta?


- Jo för att jag vet att det finns fler som lider på liknande sätt som jag gjorde.


Jag vill visa att ingen är ensam, att jag vet hur smärtan kan kännas men att det går att komma ur den och börja använda smärtan till sin fördel och göra små effektiva framsteg istället för att den ska ha fördel av dig!


Det krävs inte mycket för att man ska trilla ner i mörkret, men det krävs heller inte mycket för att man ska lyckas ta sig ur det. Mycket handlar om att våga ta och söka hjälp, våga släppa taget om den man är och börja våga sätta fokus på vem man vill vara och bygga upp en plan för att nå dit! Börja våga kriga för dig själv och förstå hur värdefull du är för denna värld och att du är värd ett liv här på jorden! Du är inte ensam! Vi är många som varit där nere och som finns där och förstår din smärta. Vi dömer dig inte, utan kommer alltid hjälpa dig på olika sätt för att även du ska få känna glädje och tacksamhet till livet igen! Lika mycket som jag är värd mitt liv, lika mycket är du värd ditt!Tröjan på bilden är ett av alla plagg som First Light Apparel tagit fram. Ett intiativ som grundades med tanken att lyfta personlig utveckling och bygga en kultur med framsteg i syfte om att inspirera människor och föra likasinnade med varandra.


En riktig skön tröja, helt klart den skönaste jag äger här hemma! Och vill du ha en likadan eller något annan plagg och vara med och inspirera och stödja First Light, så tycker jag att du ska klicka in dig på deras hemsida. Med koden "Robin15" får du dessutom just nu 15% rabatt på det plagg du beställer.0 comments