Erik Adelsohns intima men inspirerande bok - en riktig normbrytare som bringar hopp

Erik Adelsohn gick från att vara en privilegierad politikerson och Stureplansbrat till att hänge både sin kropp och själ till tantra och celibat.

RECENSION. Han hade allt en ung kille kunde tänkas behöva för ett lyckligt liv. En flickvän, en lysande karriär som VD i finanseliten, två fina föräldrar och en vänskapskrets att umgås med - ändå saknades det något. Hans liv kändes inte helt komplett och lyckan inom honom existerade inte. Själen upplevdes vara fylld med ren ångest och mörker.


Efter att Erik senare upptäckte tantra beslöt han sig för att lämna det tidigare vardagslivet som vd för ett fastighetsbolag mot dagar fyllda av sex, långa härliga orgasmer, rollspel och växtmediciner. Ett val som sedan skulle visa sig skapa en personlig revolution och föra honom vidare till nästa stora utmaning. . . Att leva i celibat.


Nyligen släppte Erik Adelsohn boken Lärjungen - en upptäcktsresa genom tantra och celibat. En bok som jag personligen verkligen får säga tar läsaren med på en mycket intim, naken och självutlämnande resa.


Boken handlar om alltifrån att vara politikersonen och med det växa upp i en privilegierat hushåll kontrat med nattlivet på Stureplan till sensuella och ibland galna sexfester och tantra för att slutligen övergå till celibat.

- Ja, ni hör ju vilken typ av bok detta är som skapats fram. En livshistoria med sannerligen tvära kast. Många i hans närhet har varnat honom för att släppa boken, men trots det finns idag boken för allmänheten.


Ganska snabbt in i boken kommer också förståelsen och insikten till varför hans närhet avrådde honom att släppa den. Boken är verkligen en explicit berättelse och det snålas inte med sexdetaljer. Vid många tillfällen känns det även som om man själv är på plats och involverad på något sätt. Men samtidigt som boken är både explicit och att mycket fokus ligger på sex är boken ändå på något sätt väldigt inspirerande, varm och fin - det finns mängder av känslor och tankar att själv relatera till.


Det första kapitalet i boken öppnade upp mitt intresse snabbt för att få reda på mer om Erik, hans privatliv och personliga tankar och resonemang. När sedan första delen av boken är nåd som handlar om en privilegierad kille med flickvän och ett välbetalt arbete men som trots detta känner att livet inte känns rätt, utan istället fylls med otillräcklighet, börjar må kroppsligt dåligt och inte känner glädjen. . .


- Ja, då var iallafall jag totalt fängslad av att läsa ännu mera.


Boken fortsätter sedan på samma spår och en bit in på andra delen av boken är det svårt att sluta läsa. Sida ersätts med sida. Kapitel med kapitel. Vid enstaka kvällar innan läggdags har jag fått tvinga mig själv att slå ihop boken för att sova. Inte blir det lättare att lägga ifrån sig en intressant bok som Lärjungen när själva språket i boken är lättläst vilket gör det lätt att hänga med i innehållet.


- Om första kapitelet väckte mitt intresset så var sista kapitelet storfavoriten.


Det var ett kapitel som verkligen skapar en förståelse för hur en människa kan fungera och hur en kan ha en snedvriden sexualitet och hur man desperat försöker hitta sin egna identitet, tillhörighet och kärlek.


Så även om boken både är naken, intim, självutlämnande och för många säkert provokativ så har Erik Adelsohn skapat fram en riktigt inspirerande, intressant och viktig bok. Det är en riktig ögonöppnare som kan vara bra för alla att läsa för att förändra sitt personliga synsätt.


Jag menar inte nu att man nödvändigtvis behöver gå i Eriks fotspår och börja med Tantrasex och leva i celibat - åtminstone är det inget jag kommer göra även om jag tyckte om boken väldigt mycket. Det jag menar med mina ord ovan är att man genom att läsa boken kan lära sig att bli mindre fördomsfull mot saker som i ens ögon sticker ut från normen och istället skapa sig en mer förståelse till att vi alla faktiskt väljer vår egen väg i livet och att det är helt okej att göra det.


- Personligen är denna bok en nyfavorit i min bokhylla här hemma. Det har varit en riktigt intressant resa att följa. Boken har varit en riktig personlig ögonöppnare som jag dessutom tror kan bringa hopp om en bättre, friare och modernare framtid där normer inte banar vägen för människan.


Alla som är intresserade av självbiografier, hälsa och välmående, sex, någon form av andlighet eller mänsklighet bör definitivt läsa Lärjungen – en upptäcktsresa genom tantra och celibat av Erik Adelsohn.


Boken finns att tillhandahålla i alla bokhandlar och även som ljudbok på din favorit ljudboks-applikation.

0 comments