Ett års nykterhet närmar sig!


Insåg precis att det snart är dags att fira årsdag, för om bara ett par veckor har jag varit nykter i ett helt år! Utan minsta droppe alkohol och återfall!


- Jag är så jäkla stolt rent ut sagt!


Även om jag inte såg det där och då, så ser jag det nu. . . Det var en nödvändighet för mig att sluta dricka för att överleva och inte förlora allt jag byggt upp.


Jag kan idag blicka tillbaka och se en helt annan kille, jämfört med idag. Killen från förr var nedbruten, opålitlig och oförutseddbar, så fort den första droppen nådde strupen, så var det dags för rysk roulette.


Hur skulle det sluta? Skulle han bli glad, kärleksfull och trevlig eller skulle han bli våldsam, ilsken och otrevlig. . . Oftast vart han det sistnämda tre.


Jag vet inte hur många gånger jag varit en fara, både för mig själv och människor runt mig, eller hur många gånger mitt drickande har orsakat smärta och ångest hos min älskade make och oro hos våra hundar. Många gånger gav jag löften om att det var sista gången jag drack, men dessa löften var bara tomma ord. Jag svek min familj flera gånger om.


Jag bröt ner mig själv totalt med olika svek, felaktiga prioriteringar, likgiltighet och känslomässig apati. Att min man fortfarande hade förmågan att älska den människan jag var för snart ett år sedan är för mig ofattbart och en gåta, även om jag idag är otroligt tacksam och glad över att han gjorde det och ville ge mig en sista chans till förändring.

För det var lite så det var. Han gav mig ett ultimatum en sista chans att visa att jag är beredd att förändra min livsstil. . Det var antingen han, hundarna och en framtid tillsammans eller alkoholen. Valet vart enkelt, men vägen dit jag är idag svårare, men med makens stöd tog jag mig igenom den svåra biten.

Kvar står nu den tuffare biten. . .


Att inte falla tillbaka i samma mönster. Men jag är fast besluten att inte låta alkoholen fresta mig till att åter bli en person som många skulle kalla alkoholist.

Genom detta år har jag lärt mig otroligt mycket om mig själv, och känner en stor tacksamhet över familj och vänner som funnits där vid min sida. Framförallt är jag otroligt stolt över mig själv som tagit mig igenom första milstolpen, att hålla mig nykter i snart 365 dagar, därför passar jag på att ge mig själv en stor klapp på axeln. Något som jag även gör varje gång frestelse och prövning kommer men där jag ändå står emot och håller mig till en nykter tillvaro. Prövningar och frestelser kommer, mer eller mindre varje dag, helg, tillställning eller när man haft en hektisk dag. Skillnandeb idag är att jag vid dessa tillfällen stannar upp och känner efter hur jag mår för att inse att mitt val att sluta var helt rätt för mig och min hälsa.


Jag prioriterar kärleken, framtiden och hälsan framför ett liv där spritflaskan är min enda vän och som resulterar i elände, ensamhet och en för tidig död!

Mitt val jag tog för snart ett år sen är ett av de bästa valen jag tagit!!


Alla kan inte ha en sund relation till alkoholen och hantera den, utan på vägen blir det fel och alkholen gör saker med människan som i slutändan skadar och ger konsekvenser. Så enkelt är det bara och jag skäms inte över mitt förflutna till alkoholen, utan ser det allt mer som en styrka och är stolt över vägen jag tagit!0 comments