Ett lyxbesök på Inskinity hos Dr. Gabriel Ayala!

För er som följer mig genom Instagram kommer inte detta som en nyhet, men för er andra som läser bloggen så var jag igår och lyxade till det med ett besök på Inskinity hos bästa Dr. Gabriel Ayala.Inskinity är ett hudcentrum som utför olika kosmetika behandlingar, så igår hos Gabriel fick det bli en Laserbehandling och lite Botox-påfyllning. Det finns inget bättre än att komma dit och känna sig grå och trött och sedan gå där ifrån med känsla av pigghet och fräschhet.


- Helt fantastiskt!


Jag tänker i detta inlägg berätta lite om de två olika behandlingarna som jag gjorde, lite för att ni som är intresserade av att själva testa, ska få en mer ingående fakta. Men jag väljer även att göra detta för att det fortfarande råder en del negativa åsikter kring detta med att tillåta sig själv genom gå dessa skönhetsingrepp och kosmetiska behandlingar.


Fontona Laser är en laserpeeling som bearbetar huden med särskilda ljuspulser i anpassad våglängd och kontrollerad riktning.


Då huden varje dag får stå ut med mycket påfrestning, så blir den med åren sämre mot att stå emot saker, så som solljus, föroreningar och andra eventuella påfrestningar. Det bildas då hudbristningar, rynkor eller ärr.


För att stärka upp huden igen eller kanske jämna ut de bristningar, rynkor eller ärr som bildats är just Laserpeeling en otroligt effektiv metod som gå in på djupet och "rensar" ut döda hudceller och hjälper kroppen att bilda nya, friska hudceller och har med sin metod fördelen att kunna vara mer exakt än den mekaniska eller kemiska peelingen.


Det har kommit och blivit en riktig populär metod då den utförs på en kort stund, verkar precist och effektivt.


- Enligt mig skulle jag säga att det är en optimal metod för att skapa en frisk och fräsch hy.


I samband med att peelingen utförs rensas alltså hudens lager från gamla hudceller och gör därmed att kroppen själv kommer att reagera och vilja ersätta med nya hudceller.


Om metoden gör ont? - Jag skulle inte själv säga att det gör ont, men det känns definitivt, på vissa ställen mer än andra. Det är som att något "pickar" en i ansiktet med en varm, lätt elstöt. Ungefär likt det el-racket man själv kan köpa för att ta död på insikter. Det går ändå definitivt genomlida behandlingen.


Efteråt får man en härlig och svalkande ansiktsmask och krämer. Det man får räkna med är att man blir röd och svullen i ansiktet, och att det kan strama lite lätt. Detta är självklart helt individuellt, jag vart inte supermega röd och vanligtvis brukar detta hålla i sig i 1-3 dagar, men idag är min svullnad och rödhet knappt synbar.


- Dock stramar och ömmar det lite i ansiktet. Men ingenting som lite ansiktskräm kan hjälpa till att lösa.Botoxbehandling I sin tur är något som jag brukar försöka göra regelbundet, för att delvis få musklerna att slappna av, men också för att slippa den migränliknande huvudvärken som jag annars lider av.


Många som har fördomar kring detta med att injicera Botox i ansiktet tenderar att ha total okunskap kring området eller så saknar dem halva delen av vad en sådan injektion kan göra för människor.


Botox är ett muskelavslappnande ämne som hjälper ansiktet att slappna av i överaktiva muskler. Detta i sin tur tar bort rynkor och linjer men innebär också att åkommor som migrän, spänningshuvudvärk, urinläckage, muskelspasmer eller tandgnissling kan minskas, då detta även många gånger beror på de överaktiva musklerna. Visst kan man använda sig av botox av estetisk och utseendets syfte, men det kan såväl användas i medicinsk syfte.


Idag är det inte heller ovanligt att människor väljer att använda Botox i förebyggande syfte, och jag kan säga som så, att har man en gång prövat så kommer man vilja fortsätta. Det gör verkligen en stor skillnad för musklerna. Jag själv var totalt emot detta innan min make introducerade mig till att ändå pröva och chockades av effekten och att min huvudvärk sedan många år tillbaka försvann. Efter det har jag som sagt regelbundet försökt underhålla ansiktet med behandlingar.


- Så igår hos Dr Gabriel igår fick det bli att fylla på pannan och bekymmersrynkan.


Det gäller att verkligen gå till någon man känner att man kan lita på och som kan sin sak, för blir det fel så kan toxinet vandra och sätta sig på andra muskler och som gör att ansiktet kan slappa ihop och hänga istället.


- Jag vill därför verkligen rekommendera Gabriel på Inskinity. Han är otroligt lugn, kunnig och vet vad han gör när han utför behandlingarna.En behandling med Botox innebär nämligen att det injiceras små doser toxin med en mycket tunn nål på en spruta. Efter detta verkar ämnet lokalt vid de muskler som man vill bearbeta. (områdena märks ut med penna innan utförandet). Resultatet blir att muskeln kommer slappna av och med det förhindras att dra ihop sig.


Även denna behandling går otroligt snabbt att göra och gör inte alls direkt ont. Vissa områden kan det svida till lite, men inte mer än så. Resultatet kan ibland ses direkt efteråt, men man ska räkna med att det kan ta upp till totalt 10 dagar innan det slutliga resultatet kan ses. Allt beror på ens muskler och man ska komma ihåg att ens egna muskler i ansiktet är olika starka, som alla andra.


Jag är supernöjd med mitt besök på Inskinity och hos Dr. Gabriel Ayala, inte bara för hans otroliga expertis och trygghet utan även för att man innan utförande av behandling fick möjlighet att komma på konsultation.


- Dessutom är deras lokal ett av de harmoniska och mysigaste jag kommit till på länge. Fint möblemang och inredning, ljust och fräscht.


Nej, jag kan verkligen rekommendera att vända er till Inskinity eller ta direkt kontakt med Dr. Gabriel Ayala om ni är intresserade av någon kosmetiska behandling. Bästa stället i Stockholm helt klart!


Det kommer bli ett till besök efter nyår innan flytten upp till Kiruna. Efter det blir det regelbundna kosmetiska resor ner till Stockholm för ett besök hos Gabriel.


- Så boka inte upp alla tider nu framöver, utan spar en plats åt mig!

0 comments