GUIDEN TILL EGENKÄRLEKEN

Det är väldigt viktigt för din egen mentala hälsa och emotionella känsla att du lär dig älska och uppskatta dig själv. Lika viktigt som det är att vara snäll, positiv och kärleksfull mot andra är det att att vara desamma mot sig själv - du är den som kommer leva med dig själv för resten av ditt liv och för att inte leva ensam krävs det att du lär dig allt som har med egenkärlek att göra.


Det gäller att konstant upprätthålla en uppskattning till sig själv, sin existens och tillvaro. Att man utger en kärlek till vem man är och vad man gör, genom att prioritera och behandla sig själv väl.


Egenkärlek är livsviktigt för vår mentala hälsa och känslor. Det är bara när vi lär oss älska HELA oss själva och slutar undervärdera oss som vi skapar oss själva förmågan att älska andra människor.


Det är helt enkelt av högsta prioritet att man lär sig att älska hela sig själv och slutar upp med att trycka ner sig själv själv. Idag är det alldeles för många som känner att delar av sin personlighet borde försvinna och som känner skuld över saker som man råkat säga eller tänkt. . .


- Men vi är alla människor.


Vi har våra styrkor men vi har också svagheter och sidor som kanske är av dem mindre charmiga karaktären. Detta är helt normalt och en del av vår existens och personlighet - den som gör oss unik och speciell och skiljer oss från alla andra av världens befolkning.


Alla har sina svagheter och något vi kan lära oss att acceptera, hantera och älska istället för att hata och trycka ner oss själva - något som bara ger oss låg självkänsla och som i sin tur innebär andra psykologiska problem.


- Så hur skapa man sig då bättre förutsättningar till att älska själv själv? - Jo, genom följande steg.


1. Var positiv mot dig själv. Sluta upp att kritisera allt du gör och börja behandla dig själv med respekt och använd ett trevligt vokabulär mot dig själv. Acceptera dina svagheter på samma sätt som du accepterar dina styrkor. Detta ger dig även, bättre självkänsla och större förutsättningar till att utvecklas på ditt personliga plan och en stötte chans till att få känna på kärleken.


2. Ta hand om dig själv. Tänk på att inta en balanserad och hälsosam kost. Vi är alla medvetna om att kroppen och knoppen hänger ihop och inte går att separeras. Det innebär att en god balanserad kost tillsammans med fysisk aktivitet och en god natt sömn kommer generera dig både fysiskt och spirituellt.


3. Skapa förståelse för dina svagheter. Sluta att klanka ner och straffa dig själv när du begår misstag. Vi begår alla olika misstag varje dag - det är en del av vår vardag och mänsklighet. Lägg detta på minnet och börja se misstagen som en chans till lära och möjlighet att utvecklas.


4. Skäm bort dig själv mellan varven. Unna dig själv något som får dig att må extra bra. Kanske en middag med någon person du tycker om att vara omkring eller ett härligt bubbelbad en kväll efter en dag på jobbet. Egentligen vad som helst som får dig att må sådär extra bra och som innebär harmoni och avkoppling för dig.


5. Var inte motsägelsefull - vilket innebär ge inte dig själv kritik och komplimang på samma gång utan försök hela tiden vara positiv i det du utför.


Ja, egenkärlek är verkligen viktigt på många olika plan och krävs för att människan ska kunna skapa sig förmågan att älska en annan människa.


För att lyckas nå detta krävs det personlig träning och att man tar hand om sig själv på bästa möjliga sätt - fysiskt men också spirituellt, något vi alla måste bli bättre på, så låt oss börja idag!


Hänger du med på denna resa?

0 comments