Simpla & bra tips som får ditt skägg att vara och förbli ON-FLEEK!När det kommer till att bära ett skägg så medföljer det även ett ansvar att som man ta hand om det. Att låta det växa helt fritt, utan kärlek och omtanke är allt annat än acceptabelt. Framförallt när det inte krävs speciellt mycket ansträngning för att få till ett perfekt och välvårdat skägg. Dessutom tenderar ett vilt vuxet att bli ojämnt och saknar många gånger näring.


Här kommer fem bra och simpla tips att ta med sig framöver för att lyckas skapa ett skägg i toppklass.


1. Håll skägget i trim.


Även om ett bra skägg kräver längd, så innebär det inte att man ska låta skägget växa vilt. Att hålla skägget välvårdad och i ordning är A och O om man vill komma åt den där perfekta skägg-looken. Därför är det viktigt att man hela tiden håller skägget i trim genom att trimma och ansa stråna. För precis som håret på skallen så kräver även ett skägg att få rutiner som efterföljs regelbundet.


- Införskaffa dig en trimmer och en frisörsax.


Ett bra minitips är att inför varje rakning mjuka upp huden med en varm handduk, alternativt raka dig efter att du duschat. Hårstråna är som mjukast och medgörligast ljust då. Tänk även på att hela tiden raka medhårs för att undvika rakfinnar. Har du längre skägg, så trimma först och främst ner längden innan du rakar dig och använd saxen för att jämna till hårstråna.


2. Tvätta skägget.


Ett skägg kräver precis som håret på huvudet att det får sig sin omgång vid varje dusch. Införskaffa dig därför ett bra schampoo och även gärna ett balsam som du sedan tvättar ditt skägg med. Detta för att hålla det bibehålla det vårdat och ge det näring. Dessutom samlas det enorma mängder bakterier, partiklar och matrester om dagarna i just skägget, vilket inte är så attraktivt att vara i närheten av. Så gör din partner en tjänst och se till att alltid ha skägget nytvättat.


Många gånger är just vanliga schampo- och balsamprodukter lite för starka för just skägg. Vilket kan leda till motsatt effekt och skada skägget, men jag har hittat två produkter som jag verkligen kan rekommendera och som är helt vanliga hårprodukter.


- Jag använder mig av Ida Warg Beauty Repair Schampoo- och balsam.


Det är milt, luktar otroligt gott och har verkligen hjälpt mitt skägg att få en fin kvalité och samtidigt se vårdat ut. Tidigare tenderade nämligen mitt skägg att gå av, men sedan jag började med hennes Repair produkter så har detta avtagit och mitt skägg mår så mycket bättre.

3. Använd skäggolja.


Hårolja, men framförallt skäggolja/skäggserum kan vara en av de underskattade produkterna inom den manliga livsstilen och skönhetsvården. Kanske har det med att göra att män fortfarande idag är oroliga över andras reaktioner om det skulle komma fram att det tillägnades tid med skönhetsprodukter eller så är man bara helt enkelt kanske inte medveten om vilken funktion oljor har för hår.


- Oavsett orsak, skaffa en skäggolja och prova. Du kommer aldrig vilja sluta använda det när du väl börjat.


Oljan har en klådstillande, mjukgörande och vårdande effekt. Vilket innebär att körtlarna i skäggets hårsäckar får hjälp med att producera den mängd olja som som krävs för att din hud under skägget och ditt skägg inte skall torkas ut och strama. Dessutom har det en förebyggande effekt mot svamp och andra bakterier, då de allra flesta skäggoljor innehåller antiseptiska egenskaper. Men som om det inte vore nog, får oljan ditt skägg att dofta gott och gör det lättarbetat när det sedan kommer till styling.


- Så direkt när du duschat och torkat torrt skägget, massera in skäggoljan eller serumet.

4. Kamma igenom skägget.


Detta är inte ett absolut måste, men om man vill åt det där extra och få stråna liggandes, se till att kamma igenom skägget. Jag brukar personligen göra det efter duschen och i samband med att jag masserat in skäggoljan.


5. Använda Styling-produkter.


Vill du ha ditt skägg riktigt on-fleek och att det ska stanna där under en hel arbetsdag, använd dig utav skägg och mustasch produkter och styla ditt skägg så som du vill ha det. Här bestämmer du själv hur du vill frisera och styla.


Jag brukar använda mig av saltvatten-spray som jag tillsammans med borste och hårfön sedan arbetar in i skägget för att få till en bra form. Efter det drar jag.i lite skäggbalsam för att få glans, stråna på plats och en god doft. Avslutningsvis drar jag i lite mustasch-vax så att stråna där lägger sig fint och inte ligger i vägen för munnen.


- Hos mig är det nästan bara American Crew som gäller, förutom ett skäggbalsam som jag skaffar från min barberasalong och en hårolja från Arganmidas.

Jag vill också passa på att avsluta detta inlägg med att uppmana er män att ta ett besök hos en barberare mellan varven. Dem kan hjälpa dig att hålla skägget on-fleek, genom att hålla det jämnt och välvårdat. Ett besök hos en barberare är även för dig en stund med möjlighet att koppla av och låta någon annan ta hand om dig. Att gå till en salong är verkligen prisvärt och något jag verkligen rekommenderar att man ger sitt skägg och sig själv.


- Själv går jag till Tailor's Barber, beläget i Täby Centrums galleria, ungefär varannan till var tredje vecka.

0 comments