Hjärnstark! - Hur motion & träning stärker din hjärna.

Har du funderat över om vi människor kan påverka och stärka vår egna stresstålighet eller är du bara allmänt nyfiken på hjärnan och hur den fungerar? Men framförallt blir man smartare av att bara vara fysisk aktiv?


- Överläkaren Anders Hansén har svaret på alla tänkbara frågor och funderingar.Hjärnstark, som jag rekommenderar att man läser, får man ta del av hur Anders Hansén går igenom allt om hur hjärnan och kroppen hänger ihop. Han går igenom hur stress och träning påverkar människan och ger oss kunskap om olika processer, substanser och körtlar m.m påverkar hjärnan.


- Boken är verkligen intressant, lärorik och tankeväckande.


Den gav mig en stor förståelse över hur vår hjärna fungerar, samtidigt som man fick ta del av en rad olika experiment som utförts för att ta del av den mänskliga hjärnans funktion. Många böcker av denna kategori kan tendera att bli både tung och svår att ta in, men Anders lyckas verkligen med att parera även dessa bitar i sin bok bra.


Om jag skulle ge kritik för något i boken, så kan jag personligen tycka att det är lite för mycket prat om träningens påverkan på människans hjärna. Det är något vi alla idag, år 2020 är välinformerade och medvetna om, därför skulle jag gärna ha sett att det fokuserades mer på andra delar och lite mindre om träning. Även om träning är en stor del av den mänskliga hälsan, inte bara för kroppen utan även för knoppen.


- Men trots det, var boken för mig intressant och lärorik.


Den gav en stor inblick i de anatomiska delarna och hur dessa påverkas mentalt av vår livsstil och vardag. Jag kan verkligen som sagt rekommendera att man läser den, om man inte redan har gjort det. Hjärnan är en mycket intressant kroppsdel och som kan påverkas en hel av hur vi lever våra liv. Du kommer efter du läst den komma ut med ny kunskap och tips på vad du kan göra för att stärka ditt mentala inre.

0 comments