Human Behind The Penis - Coffee table-boken som kan hjälpa unga!

Human Behind The Penis - en bok som i första anblick kan väcka provokation, upplevas stöttande och sexuellt anspelande. Varför skapa en sådan bok, innehållandes mängder av olika penisar i erektion?

Det mänskliga könsorganet idag speglar och förknippas många gånger till något sexuellt hos många människor. Man blir obekväm, vrider och vänder på sig, försöker hitta en utväg eller upplever könsorgan som något stöttande. Detta oavsett om det rör sig om en fi**a eller k*k, men det sistnämnda är framförallt det jag själv upplever väcker många olika reaktioner när dem dyker upp.


Min fråga är varför? En penis för mig är ingeting annat än en penis. På samma sätt som en slida är en slida. Det finns i mitt anseende inget sexuellt eller stöttande i något av dem, utan de är två helt oskyldiga könsorgan som sitter mellan benen på mannen och kvinnan. Att vi är så många i detta samhället som upplever det stöttande, provokativt och sexuellt är för att vi själva gör dessa organ till det. Dem är som vilken kroppsdel som helst, som ett ben, fot eller fingrar. Just lite därför är denna bok, framtagen av fotografen Jonas Norén, innehållande mängder av olika penisar och texter så fantastik. Jag tror starkt på att den kan förändra människors sexuella syn på bara en penis och se bortom det.

Jag själv har boken liggandes på soffbordet här hemma och är otroligt tacksam över att ha ett exemplar. Inte för att den innehåller penisar, utan för att den delvis är så genomtänkt och tankeväckande men också en viktig pusselbit för en hälsosammare framtid.


En viktig pusselbit för framtiden, hur menar du nu kanske du tänker? - Jag tror starkt på att denna bok kan hjälpa samhällets tonårskillar och ungdomar. Att bläddra i boken och läsa de texter som finns till varje bild kan skapa en mer hållbart syn på sin egna kropp och penis. Ett perspektiv där killar börja uppskatta det dem har, istället för att må dåligt över det dem inte har.


VI är nog många män, inklusive mig själv som genom tonår och pubertet tvivlade på vår kompis och föraktade istället för att uppskatta honom. Enbart för att man i omklädningsrum och andra ställen där penisar skymtades, jämförde sin egen penis med andra killars i samma ålder. Antingen tyckte man att ens penis var för sned, smal eller grov, eller så ansåg man att den var för liten, för stor eller tjock.


Ja, att jämföra penisar och vara i den känsliga åldern kunde verkligen skapa många skeva tankar och trycka ner ens egen självkänsla. För vissa kunde det bli så pass jobbigt att man ogärna duschade i samma utrymme som sina kamrater för att man skämdes för sin egen penis.


Dessa tankar och jämförelse existerar fortfarande idag och har allra troligast blivit ännu värre med tanke på hur lätt man kommer åt porr idag, där majoriteten av männen många gånger har enorma penisar.


Hur kan då "Human Behind The Penis" boken bidra till något bra och positivt? Jo, genom att unga killar får en mer verklig- och helhetsbild över att penisar kan se olika ut, både till utseende, form och storlek utan att det är något fel på det. Genom att bläddra i boken, innehållande bilder och personliga berättelser från andra killar och män i landet kan man få känna gemenskap och att man inte är ensam med att tvivla på sin vän. Utan att vi är många andra män som genom åren varit där dem befinner sig just nu. Detta kan resultera i att förakt och självhat som existerat under en lång tid, byts ut mot bättre självkänsla och uppskattning till deras egen penis. Något som i sin tur skulle bidra till en mer hållbar psykisk hälsa för alla killar.

Denna bok är verkligen ett hopp för en bättre framtid för unga killar. Tänk vad fantastiskt det skulle vara om samhällets ungdomar får en bättre relation och syn på sin egen kropp och penis. Att dem får en insikt i att ALLA penisar ser olika ut, är unika och egna och att deras egen fungerar minst lika bra trots att den inte ser ut som bästa vännens, min egen, snubben i duschen bredvid på badhuset eller killen på P-rullen.


Utseende, form och storlek har ingen betydelse, den största betydelsen är att älska det man har och framförallt vara nöjd och stolt över den!


Avslutningsvis tror jag även att boken kan bidra till att samhället generellt kan skapa sig en annan syn på penisar, istället för att göra den till något sexuellt, provokativt eller stöttande. För som jag sa, en penis är en penis, det finns inget sexuellt i bara ett könsorgan. Det är vi människor som själva gör den till det!


Min personliga åsikt om denna boken är att den DEFINITIVT borde finnas på ungdomsmottagningar och utanför skolsköterskan på alla mellan- och högstadieskolor. Dessutom kan den vara ett bra bok att ta med i sexualundervisningen.0 comments