Internationella kvinnodagen - Varför vänta? - 5 inspirerande och fantastiska kvinnor!

Den 8/3 är det åter dags att för den internationella kvinnodagen, - dagen då kvinnor och jämställdhet ska uppmärksammas lite extra.


- Men varför vänta till dess, när man kan hylla kvinnor alla dagar om året?


Jag vill därför idag hylla fem kvinnor som delvis inspirerar mig men som verkligen är med och bidrar till förändring. En förändring som innebär stora positiva effekter för alla landets kvinnor. - Dessa fem visar både på power och vart skåpet ska stå när det kommer till att nå framgång och skapa förändring.


MOLLY SANDÉNHon är den mest streamade svenska kvinnliga artisten och ett konkret bevis på att man kan komma otroligt långt om man bara vågar satsa och plöjer igenom högarna av mansgrisarna som försöker stå i vägen. Molly Sandén utbringar hopp, energi och röst till alla unga människor ute i samhället.


BIANCA INGROSSO


Visar att man som ung kvinna i svenska samhället, kan bli en framgångsrik affärskvinna om man bara vill och vågar satsa hårt. Bianca inspirerar även genom sitt generösa och öppna klimat kring sina ätstörningar i syfte för att hjälpa andra i deras kamp. Hon är en stor förebild och inspiration som definitivt bör lyftas fram lite extra just idag.


IDA WARG


En riktig powerwoman. Även Ida visar på att man som kvinna, trots patriarkatets majoritet och motsträvighet kan bli en framgångsrik affärskvinna. - En stor förebild som varje dag inspirerar via sina vloggs där hon har ett intimt och öppet sätt att dela med sig av sin vardag och livshistoria gällande familj och vardag. Läser man även hennes bok så bevisar hon ännu mer på vilken stor inspiration och förebild hon är. Framförallt när det kommer till kampen med ätstörningar och vägen till framgång.


THERÉSE LINDGREN


En av landets kanske största youtuber som med sina videos delar med sig av sitt liv oavsett toppar eller dalar. Hon är inte rädd att dela med sig av sånt som andra anser jobbigt utan berättar ärligt och öppet om hur hon mår och vad hon tycker om saker. Therése vågar visa sårbarhet och är verkligen en stor inspiration som många bör ha som förebild.


PERNILLA WAHLGREN


Trots motgångar inom yrket, innehållande skitjobb, slit och hat visar Pernilla på en enorm styrka som genom alla år fortsätt kämpa sig framåt. Resultatet av detta tillsammans med att bjuda på sig själv, sitt liv och sin historia har inneburit att hon idag måste anses som en av landets mäktigaste kvinnor som inspirerar. - Man ska aldrig ge upp sina visioner eller drömmar.


Fem fantastiska och drivande kvinnor som verkligen är individer som inte bara inspirerar andra, utan även mig.


Deras drivkraft, engagemang, öppenhet och empatiska sidor får mig att fortsätta mot mina egna visioner och drömmar. - Har du någon eller några kvinna/kvinnor som du vill lyfta fram? Vilken är din topp fem-lista?

0 comments