Låna trots många UC-förfrågningar?

- Ett betalt samarbete via Interlaced Influencers -


OBS! Följande inlägg är ingen uppmuntran eller uppmaning till att läsare ska låna pengar. Det är ett inlägg vars syfte är att upplysa och ge kunskap om vad lån utan UC är för något.Ibland kan man behöva låna för att finansiera något annat, det kan vara att man ska köpa bil eller köpa bostad där man behöver låna en saknande del till handpenning. Vi alla kan absolut hamna i den sitsen att behovet av att låna pengar dyker upp, det är så idag ser ut för många av dem svenska medborgarna.


Idag är marknaden bland låneföretag stor. Det finns mängder av olika bolag att vända sig till. Därför är det av högsta vikt att man, innan man tar lånet frågar sig själv om man verkligen behöver ta ett lån, med tanke på räntekostnader som tillkommer. Andra frågan man bör ställa sig är om man har råd att betala tillbaka lånet sedan.


Om det efter att man tänkt igenom beslutet noga, fortfarande är aktuellt att ta ett lån bör man läsa på vilka typ av lån som finns att välja, prata med banker, jämföra villkor, räntor och övriga kostnader för de olika lånealternativen.


Ett av de alternativ som finns i Sverige idag, är lån utan UC, vilket betyder att långivare samarbetar med ett annat kreditupplysningsföretaget än UC - där dessa oftast inte lägger vikt på dina antal kreditförfrågningar, när de bedömer din kreditvärdighet. Ett alternativ som detta kan vara om man ansökt om många lån, gjort flera köp på kredit eller tecknat flera abonnemang sedan tidigare - då alla dessa tillfällen inneburit att det tagit flertal kreditförfrågningar/kreditupplysning. Den som beviljar din kredit har helt enkelt kollat upp din ekonomiska förutsättning. Men att välja lån utan UC kan i vissa fall även vara aktuellt när man fått många förfrågningar vid tidigare jämförelse av lån från flera olika långivare, t.e.x. vid bostadslån.


- Ja, kreditförfrågningar kan man få många av, ibland även för små saker, som om man köper något på nätet på faktura. Trots att summan inte rör sig om tusenlappar.


Genom att teckna ett lån utan UC slipper man dra på dig en onödig förfrågan som sedan registeras hos UC och sparas i deras databas. Något som man själv inte kan göra något åt annars när en förfrågan väl hamnat där och som senare kan skapa andra bekymmer vid ansökan om bolån eller andra större lån. Att välja lån utan UC är alltså ett alternativ när det rör sig om att låna mindre summor.


Bör jag ta lån om jag har många UC förfrågningar? - Det kan inte jag svara på, utan det vet du bäst själv. Men att ta ett lån utan UC trots många förfrågningar har egentligen inga nackdelar. Allt handlar om din ekonomiska förutsättning att betala tillbaka lånet i framtiden. Har man inte möjligheten så är det ganska självklart att man bör låta bli att ta på sig ett nytt, för att undvika att hamna hos inkassobolag eller kronofogden i värsta fall.


Summan av kardemumman av detta är alltså att du genom lån utan UC enkelt kan låna pengar utan att det sparas information i något datasystem, du slipper kort och gott att få en kreditupplysning sparad.


- Men oavsett vad när det kommer till att låna pengar så gäller det att tänka sig för en extra gång innan man tar på sig ett lån.


Man ska inte låna om man inte behöver eller har den ekonomiska förutsättningen att betala tillbaka pengarna. Onödiga lån kan ge förödande konsekvenser som ställer till enormt mycket i framtiden och då snackar vi inte om kreditupplysningar utan om något helt annat.


Så innan du tar ett lån tänk igenom beslutet nog. Läs sedan på om olika typer av lån, prata med flera banker och jämför deras villkor, avgifter och räntor. Läs även noga igenom förhandsinformationen innan du tar ett lån och fråga om allt som du inte förstår.

0 comments