Låt inte den psykisk ohälsan sätta stopp för ett fylligt svall!

- Reklam för Poze Hair -


Jag tänkte med detta inlägg och i samband med detta samarbete skriva lite om den psykiska ohälsans påverkan på hår. Detta inlägg kanske inte riktar sig helt till alla mina läsare, utan mer åt er kvinnor men själva problemområdet som berörs är generellt något som kan drabba alla. Oavsett kön.


Att tappa håret i samband med psykisk ohälsa, som exempelvis stress, depression, utmattning eller liknande är ett för många välkänt faktum, och för många av oss som drabbas av håravfall blir detta ännu en faktor som påverkar vårt mentala mående.


Varför tappar vi då så mycket mer hår än genomsnittet när vi mår dåligt?


Under varje dag så tappar vi ungefär hundra hårstrån, något som vi inte kan påverka. Detta är en process som sker naturligt, men vid stress eller annan psykisk ohälsa som pågår under en längre period så går kroppen in i ett beredskapsläge. Extrem ohälsa inom det mentala blir som ett trauma för kroppen (telogent effluvium). När kroppen hamnar i detta trauma kan konsekvensen bli håravfall. Orsaken till håravfallet är att hårets växtfaser förändras och kroppen stänger i samband med detta ner produktionen av hår och sätter hårsäckarna i vilofas.


Hur vi än vill påverka detta, så finns det inte så mycket vi kan göra där och då, utan kroppen har sitt sätt att reagera, lik som vi har vårt mentala sätt. Efter en jobbig period i livet så kan därför håret vara i dåligt skick och man kan känna sig mer tunnhårig jämfört med innan man vart sjuk.


Lösning? Det är nog här som inlägget börjar rikta sig mer åt kvinnan.


Poze Hair – en spännande och effektiv värld av hårförläningar och hårexstensions. Med hjälp av ett brett utbud av olika hårlösningar kan du som vill återfå ett långt och fylligt hår återskapa det du förlorat.


Pozehair är en spännande värld för dig som gillar allt som har med hårförläningar och exstensions att göra. Det finns få gränser när det kommer till vad du inte kan göra möjligt med ditt hår hos detta företag. Ingenting är omöjligt, med hjälp av deras moderna produkter kan du vara helt säker på ett resultat som både känns och ser episkt ut.


Bakom företaget ligger ett team bestående av erfarna frisörer, forskare och hantverkare, så hela tiden utvecklar nya produkter inom hår. Allt för att konstant kunna erbjuda dig som kund nöjdhet och kvalité.


Företaget är ett internationellt varumärke och används mycket inom modeindustrin och filmvärlden – så är du nyfiken och sugen på att återskapa ditt tidigare magiska och fylliga hår så är det till Poze Hair du ska vända dig!Låt dig inspireras med tidlösa stilar och elegans, och låt inte din psykiska ohälsa ta kontrollen över ditt hår!

0 comments