LIVET GÅR VIDARE - ATT GÅ VIDARE EFTER EN SEPARATION

De första dagarna efter en separation är tunga. Det är heller inte helt ovanligt att livet under en period känns som ett rent helvete och att man mer eller mindre är beredd på att ge upp. Efter en separation kan man känna sig väldigt vilsen och ensam – någon som tidigare funnits där, vid ens sida, har plötsligt lämnat dig ensam kvar, helt ensam.

I början är det heller inte ovanligt att man ständigt upplever att man bli påmind om tiden man hade tillsammans med sin kärlek. Minnen dyker upp och många plaster du besöker påminner dig om er tid tillsammans och du känner att du skulle kunna göra vad som helst bara du får gå tillbaka i tiden och fixa det du förlorat.

Dessa tankar och känslor är fullt normala. Alla genomgår dem och drabbas av en kris – vissa lättare än andra. Men oavsett att detta är en fullt normal reaktion efter en separation så är den enda vägen framåt. . . Det är dags att gå vidare och skapa sig ett liv utan personen du längre inte har vid din sida, för hur mycket du än hoppas, önskar eller vill så kommer personen inte komma tillbaka och att hålla kvar och älta gör dig bara en otjänst. Vi kan inte förändra det förflutna, däremot kan vi förändra vår morgondag och framtid.

Men hur går man då vidare efter en separation? – Jo genom följande steg.

1. Börja med att ta hand om dig själv.

Sätt dig själv först och skäm bort dig med allt som får dig att må bra. Se till att du äter och dricker ordentligt, rör på dig om dagarna och lägg tiden på sånt som du uppskattar. Försök att få dig själv att bli medveten om att du fortfarande är viktigt!


2. Umgås med vänner och familj.

Du är INTE ensam i din separation även om du är den som gått igenom den. Ta hjälp av din familj och dina vänner och omge dig av de människor som älskar dig. Dessa personer kommer vara ett fint stöd åt dig om du bara ger dom möjligheten. Isolera därför inte dig själv eller håll sorgen inom dig utan öppna upp och berätta hur du känner – använd familjen och vännerna som bollplank. De kommer förstå att du är ledsen och kommer försöka göra allt för att du ska må bra igen.


3. Släpp ut känslorna.

Skäms inte över att du under denna perioden är ledsen och nedstämd. Släpp ut känslorna du känner – gråt om du känner att du måste gråta, prata om hur du känner och skrik om du behöver göra det för att få utlopp för din sorg och smärta. Att släppa ut känslorna har en positiv effekt – de bringar en känsla av befrielse som hjälper en mycket under perioden man sörjer.


4. Känn ingen skuld.

Sätt ingen skuld på dig själv, även om det kan vara lätt att känna att man själv är orsaken till att förhållandet misslyckades. Vi är alla två i ett förhållande och är lika delaktiga i att ett förhållande tar slut.

Men viktigaste av allt – Livet tar inte slut, även om det känns så där och då, men sanningen är den att livet går vidare och att det återstår tusentals personer som väntar på din kärlek.

Låt därför inte livet passera efter en separation, givetvis ska du ge dig själv tid till att sörja – den tiden som du behöver men det är viktigt att våga sig ut igen på jakt efter kärleken och inte börja intala sig själva att man aldrig komma hitta någon annan igen. För det är långt ifrån sanningen.

Människor kommer och går! Ur en separation kan du lära dig mycket, som du i framtiden kommer dra nytta av med kommande människor och även en eventuell partner.

0 comments