Lukas Betting. – Så spelande jag bort 20 miljoner på ett år.

För att vara tydlig: Detta är inget samarbete. Utan för ett tag sedan damp denna boken ned i min brevlåda.

 

Han hade allt!


Fru, barn, nybyggt hus och ett välbetalt chefsjobb. När han efter en bilolycka blir sjukskriven träder spelreklam in i hans rastlösa själ, som senare skulle visa sig bli hans värsta fiende. På bara ett år hade 20 miljoner kronor gått förlorat, tillsammans med en rad nära och kära som han längs vägen ”lurat” på pengar. . .


Det är lätt att i situationer som Lukas, döma en annan människa och tycka att man i hans kläder enbart har sig själv att skylla och att han får stå sitt kasst! Att han, som vuxen man borde ha vetat bättre, eller att han borde ha stoppat tidigare, när han såg att det började gå utför. . .

Ja, det är både lätt att tycka, tänka och ha åsikter om spelmissbrukare, men oavsett vad man anser så är det ändå OTROLIGT lätt att hamna där Lukas är. Sanningen är den att VEM som helst, NÄR som helar kan hamna där och att det många gånger inte krävs mycket för att man ska trilla dit. . . I Lukas fall rörde det sig om en plötslig olycka. En livsförändring som orsakade honom många negativa påföljder.


Spelbolag är dessutom otroligt skickliga på att sälja in sitt bolag för att få människan att börja spela och sedan manipulera hen till att fortsätta, trots att dem ser att det går utför och att personen lider av ett spelmissbruk.

Detta är något vi ALLA bör ha i baktanke innan vi dömmer en människa och anser att hen får skylla sig själv som satt sig situationen.


Lukas självbiografi bok är verkligen en bok jag rekommenderar alla att läsa. Jag började läsa och kunde inte sluta för ens jag läst ut hela. Boken väcker mycket känslor. Allt från ilska, frustation och ledsamhet, till glädje, lättnad och förhoppning. – Ni måste läsa boken själva för att förstå vad jag menar.


Och till dig Lukas vill jag säga att detta var en av de mest fantastiska böcker jag läst. Vilken jäkla människa och kämpe du är! Jag tror på dig! Du kommer ta dig ur allt! Men den kämparanda du besitter är det självklart!

Tack för att jag fick ta del av din livshistoria och bok!


0 comments