Mot friheten - men se först till att skaffa en trafikförsäkring

Ett betalt samarbete med Trafikförsäkring.seAtt äga bil idag innebär en stor frihet. Man kan när som ta sig från punkt A till punkt B, utan att behöva anpassa sig efter kolektivtider eller eventuella kollektivbyten. Snabbt och smidigt, tar man sig fram i landet utan några större bekymmer.

Jag själv är ägare av bil i min vardag och upplever åtminstone att den ger mig en större frihet och gör det så himla mycket smidigare många gånger. Mycket tack vare bilen så behöver jag inte försätta mig i sitationen att åka kollektivt, då jag fortfarande har en lätt fobi mot folksamlingar, även om den är bättre idag jämfört med för ett par årsedan.

Men även om bilen är bra och en frihet, så uppkom också en annan upplevelse och insikt i samband med mitt bilköp.


- Nämligen alla omkostnader.

Utöver bilen, bör man också se till andra saker som service, bränsle, skattekostander, men framförallt att man har en riktigt bra och heltäckande bilförsäkring på sitt fordon.


Att ha en bra bilförsäkring är viktigt för alla bilägare - dessutom måste man se till att man skaffar sig rätt typ av försäkring. Att se till att bilen är försäkrad är ett måste enligt lag, då du som bilägare inte ska bli utan ersättning och hjälp om olyckan skulle vara framme eller om du för den delen råkar skada någon annan i trafiken.

- Trafikförsäkringen täckar helt enkelt om olyckan skulle vara framme för dig i trafiken.

Men att välja en bilförsäkring kan många gånger bli ett litet bekymmer, med tanke på mängden olika bolag som idag existerar på marknanden. Hur ska man kunna hitta den rätta i denna rös av alternativ? Vilken är egentligen den bästa för just mig? Och vilken är den billigaste?


Trafikförsäkring.se är svaret på alla dessa frågor. Genom deras guide om försäkringar till fordon kan du enkelt läsa mer om när och varför du behöver en bilförsäkring, samt få tips på vilken typ av försäkring som passar just dig och din bil.


- Jag rekommenderar dig att gå in på deras sida och klickar runt. Ta dig tid att läsa igenom informationen och de olika försäkringsvillkoren och jämför bolagens olika priser och innehåll.

Som avslutning vill jag också upplysa om vikten att som ny bilägare se till att täckna sig en trafikförsäkring redan från första dagen då du sätter dig vid ratten och kör ut bilen på vägen.


Vänta alltså inte på att ägarbytet på bilen gått igenom bilregisterst. Du kan inte köra på den tidigare registerade trafikförsäkringen som bilen haft.


Om man gör detta misstag riskerar man att stå helt utan ersättning om olyckan skulle vara framme under de dagarna bilen varit utan en trafikförsäkring. Vidare får man även betala en avgift på drygt 100 kronor per dag till den svenska trafikföreningen.

- Pengar man hade kunnat sparat eller lägga på annat.


Så nästa gång du är på gång att skaffa en trafikförsäkring eller liknande, klicka in er på trafikförsäkring.se och ta hjälp av deras guide!0 comments