NU KÖÖÖÖR VI!! Mello-premiär & en Mello-topp 10 lista.


Jag är en riktigt Mello-bög, nörd, geek eller vad man nu vill kalla mig. Jag har slaviskt följt alla åren, kan det mesta inom ämnet och är totalt, nästan omöjlig att klå när det kommer till frågor om just Melodifestivalen. Som ett barn är på julafton, är jag hemma när premiären av årets tävling börjar närma sig. . .


- Och ikväll är det äntligen dags igen, klockan 20.00 startar Melodifestivalen 2020.


Jag har redan smyglyssnat lite på låtarna och måste få lov att ändå säga att låtarna är överraskande bra. Alla bidragen har bra texter, budskap tillsammans med bra och sköna toner och beats. Däremot finns det en låt som möjligtvis är lite klenare än de övriga, men den är definitivt inte sämre för det.


- Jag tror bara inte det blir finalplasts för just detta bidrag.


Det hoppas jag mina två favoriter för denna kvällen tar. Låtarna, texterna och låtarnas beats är klockrena. Herrarna har även snygghetspotential, om man säger så och det är inte ett minus. Jag hoppas verkligen att både Felix Sandman och Robin Bengtsson levererar och att det scenmässigt håller samma nivå som övriga bitar. Annars finns risk för magplats och att finalplatserna går till två andra. Men även The Mamas har en en låt som ligger bra till hos mig. Gällande Andra chansen har jag svårt att placera två värdiga kandidater, utan jag har valt att hålla den delen öppen.


- Alla låtar är verkligen så pass bra att de förtjänar en Andra chans.


Eftersom det är premiär ikväll och årets första deltävling drar igång, samt att jag är världens mello-tok så tände jag att jag skulle bjuda på min generella Mello-topp 10 lista. Jag har valde att avgränsa mig och har bara tagit bidrag från det senaste decenniet. Det var inte det lättaste att välja ut min tio favoriter, men jag tror ända jag är nöjd med mina val och placeringar.


1. Jan Johansén & Pernilla Wahlgren ”Let your spirit fly” (2003)

2. Jon-Henrik & Aninia ”En värld full av strider” (2017)

3. Loreen ”Euphoria” (2012)

4. Molly Sandén ”Why am I crying” (2012)

5. Agnes ”Love Love Love” (2009)

6. Sanna Nielsen ”Empty room” (2008)

7. Pernilla Wahlgren ”Jag vill om du vågar” (2010)

8. Linda Bengtzing ”Jag ljuger så bra” (2006)

9. Swedish House Wifes ”On top of the world” (2013)

10. Bubbles "Blow the spot" (2004)


Men jag vill även bjuda på andra mello-låtar, från samma decennium som ligger mig nära om hjärtat och inlagda på min spelningslista på Spotify.


Molly Sandén ”Youniverse” (2016), Dinah Nah ”Make me La La La” (2015), Alcazar "Blame it on the disco" (2014), Molly Hammar ”I’ll be fine” (2015), Benjamin Ingrosso ”Dance you off” (2018), Alice ”Running with lions” (2017), Jessica Andersson "Party Voice" (2018), Loreen "Statements" (2017), Alcazar "Stay the night" (2013), Loreen "My hearts refusing me" (2011), Mendez "Adrenaline" (2002), Sarek "Genom eld och vatten" (2003), Sarah Dawn Finér "Moving on" (2007), Bubbles "Knock you out" (2003), Lina Hedlund ”Victorious” (2019), Anna Sahlene "We´re unbreakable" (2003), Lina Hedlund "Nothing can stop me" (2003)


Vilken är din favoritlåt?


- Men framförallt, kommer du sitta bänkad framför tv:n ikväll klockan 20?

0 comments