Regnbågsblod är också värdefullt! - Vi är fler som vill gå i mina fars fotspår och bli blodgivare.

På bilden nedan sitter min far och gör en hjälteinsats, för 93:e gången. Sedan Mars månad 1997 har han, vid tillfällen då det gått donerat blod till Sveriges landsting.

93 tillfällen, multiplicera det med 0,45 liter, som är den mängd man normalt sätt brukar donera varje gång och ni får ut den totala mängd han hunnit donera, som är 41,85 liter.


Förstår ni hur många liv han genom året kan ha varit med och räddat? Tack vare den stora men ändå lilla insatsen. Hur fantastisk och fint är egentligen inte detta?


- Han är verkligen en sann medmänniska och hjälte, likt många andra blodgivare runt om i landet.


Det är helt faccinerande och vackert på något sätt hur lite blod från en människa, kan göra avgörande nytta och skillnad för en annan människa.

- Ja, att vara blodgivare gör verkligen skillnad på många olika sätt.

Tänk då vilken skillnand vi skulle kunna göra och föreställ dig hur betydligt många fler liv vården skulle kunna hjälpa och rädda, om Socialstyrelsen bara kunde ändra riktlinjerna gällande bi- och homosexuella mäns lämplighet till att agera blodgivare.


Tänk om vi kunde få bli fler som kunde få möjligheten att donera blod till behövande människor. Framförallt när det idag råder en sådan blodbrist i landet. Vården skriker efter fler frivilliga blodgivare och hemma i många av de svenska hushållen sitter dessa, människor som mig.

En homosexuell man som mer än något annat, gärna skulle vilja gå i mina fars fotspår och få möjligheten att bli som honom. . .


- En hjälte och livräddare!


Det är dags nu att ändra riktlinjerna, skapa rättvisa och släppa fram fler potentiella blodgivare.


Håller ni inte med?!- Följ gärna min Instagram, @konstenattvaramanniska för att ta del av mer

0 comments