Sadly no more beard days! - Incidenten som lämnade mig naken, frysen & fem år yngre.

Kvällen igår var en riktig oturs kväll. Det som absolut inte fick hända, hände och ett fantastiskt helskägg gick förlorat.

Mitt skägg var en stor del av mig och min vardag.

Jag la ner väldigt mycket tid på mornarna på skägget för att det skulle se on-fleek ut. Ni som har skägg och haft det under en lång tid förstår nog när jag säger att det känns som en stor del av sig själv försvinner när skägget åker av. Jag har haft och har fortfarande sådan ångest över att inte längre ha kvar skägget.


- Jag känner mig inte alls lika bekväm eller snygg utan!


Själva incidenten som inträffade igår var att jag stod och jämnade till skägget med rakapparaten. Något jag brukar göra regelbundet, mellan tillfällena då jag går till min barberare Oliver.


Denna gången gick det dock inte lika smärtfritt som det brukar, för när jag står och är mitt uppe i att avsluta allt blir jag skrämd av mina hundar. Helt provocerat börjar de skälla. Jag blir så pass skrämd (ja, jag är rätt lättskrämd) att jag hoppar till och slinter, så att apparaten stöter i och slinter i skägget.


Mitt på hakan existerar nu en motorväg istället för skäggväxt. Det är bara några enstaka millimeter stubb som finns kvar på mitten av hakan och på sidan av denna motorväg är mitt långa skägg kvar. . . Vad gör man?


- Jo, jag vart helt enkelt tvungen att trimma ner allt till samma längd. Resultatet vart stubb.


Efteråt när hela processen var över, så kände jag mig inte bara ångestfylld, utan även väldigt naken. Jag minns inte senast jag bar så här kort skägg. Dessutom frös jag om ansiktet idag på morgonen när jag promenerade till tåget för att ta mig till skolan.


- Nej, jag hoppas verkligen att skägget snart växer ut igen, så att jag kan få tillbaka mitt helskägg igen. Däremot tycker min make att jag är skitsnygg just nu. Vad tycker du? Håller du med honom?


0 comments