Sex effektiva tips att motverka stress.

Hur många gånger om dagen känner du dig stressad? Även om vi inte förmå oss på att förändra den stress som sker omkring oss så kan vi ändå välja hur vi själva hanterar och bemöter vår. – Här nedan listar jag sex stycken enkla men effektiva tips på hur du kan motverka och undvika inre stress.

1. Prioritera.


Det är viktigt att kunna lägga bedöma vad som är viktigast och vad som kan komma på andra plats. Begränsa din att göra lista om dagarna, genom att inte ta på dig för mycket om dagarna. Försök välja efter vad du har kapacitet och resurser till.


2. Våga säg nej.


Jag vet att det inte alltid är lätt. Men det går lära sig att säga nej till saker. Mycket hänger på att bara våga pröva. Det är en stor lättnad och skillnad som sker inombords när man når förmågan att våga säga nej.


3. Ta hjälp när det behövs.


Våga ta hjälp när du känner att det blir för mycket för dig. Att be om hjälp är inget misslyckande. Snarare tvärtom. Hjälpen finns alltid omkring dig och vi alla kan ibland behöva hjälp med olika saker för att mäkta med.


4. Hälsa & Motion.


Försök att äta ordentligt om dagarna. En varierad kost på regelbundna tider, är det absolut bästa för att förebygga stress. Se till att du får i dig all näring kroppen behöver inklusive vitaminer och mineraler. Försök utöver detta även röra på dig 30 minuter om dagen. Ta en promenad, cykla eller ta en löptur. Alla medel är bra medel så länge dj rör på dig.


5. Skapa utrymme för egentid.


Jag skulle säga att detta är det absolut viktigaste för att lyckas motverka stress. Egentid eller tid för återhämtning är extremt viktigt att ge sig själv. Ta därför en stund varje dag och gör något som får dig att koppla av och må bra. Gör det till en del av din vardag. – Vad det är, bestämmer du själv.


6. Analysera dig själv.


Vad får dig att känna stress. Hur reagerar du? Vad kan vara till hjälp för att minimera din stress? Kan du bli mindre tillgänglig om dagarna?


0 comments