Nödvändig men oetisk vård och privatvisning.Godmorgon, eller rättare sagt god förmiddag, eller kanske ännu mer korrekt att säga God eftermiddag. . . God Lördag får det bli!


Hoppas ni alla mår bra och att ni håller avstånd, hur tråkigt det än låter. Undra när denna pandemi ska vara över? Det kändes hoppfullt en liten period. Lite väl hoppfullt kanske, som resulterade till att vi vi alla tappade allt som Herr Tegnell förespråkat sedan start - just att hålla avstånd och social distansering. Det är lätt att man som människa omedvetet glömmer, man går omedvetet många gånger tillbaka till gamla rutiner i vardagen, det är superlätt att utan tänka sig för krama om en annan när man träffar en familjemedlem eller vän.


Nu är vi i ett utgångsläge där vi måste hjälpas åt att vårt ansvar igen, att vi alla verkligen ser allvaret i sjukdomen. Det är supertråkigt att sjukhus runt om i landet blivit tvungna att strukturera om igen, för att göra avdelningar och sektioner till covid-zoner. Det innebär för oss inom sjukvården att vi återigen får slita hårdare än vanligt och varje gång klä på oss skyddsutrustning som verkligen inte är, varken bekväma eller svala. Det är otroligt svettigt och ibland obekvämt att arbeta fullt utrustad. Dessutom känns det otroligt oetiskt att komma in som "astronauter" till patienterna.


Jag ser bara tiden från 80-talet, när Hiv-epidemin kom till Sverige och sjukvårdspersonal tog på sig skyddsutrustning. Varje gång jag tar på mig kläderna på jobbet, dyker serien "torka aldrig tårar utan handskar" upp i huvudet.


Det är självklart nödvändigt att använda kläderna för att skydda oss och andra patienter, men det känns i hjärtat att behöva möta patienter på detta sätt. Verkligen totalt oetiskt!


Jag hoppas att vi kan ta i hand på att vi ALLA hjälps åt, så att vi kan få tillbaka friheten och närheten igen. Covid-19 kommer inte försvinna till imorgon, men om vi hjälps åt ökar möjligheten och förutsättningen att den inom snar framtid kan vara övervunnen.


Håll ut - Håll i - Håll avstånd.


I övrigt denna Lördag, så är det privatvisning på lägenheten, äntligen händer det något. Jag tror vi haft ute den på Hemnet i ungefär 2,5 vecka nu och inte en enda människa har varit här på visningstillfällena. Antar att mycket beror på covid-ökningen igen och vår lägenhet hade sin första visningtillfälle samma dag som de nya restriktionerna släpptes. Men nu äntligen har bokningar kommit in, så i senare i eftermiddag är det visning.


Hela morgonen och förmiddagen har bestått i att städa och fixa i ordningen lägenheten så att den ser "top notch" ut. Det är en tillfredsställande känsla att städa och se resultatet. Älskar ett clean't och ordningsställd hem.


Håll tummarna nu åt oss att den blir såld, idag, imorgon eller kommande dagar.


Om du är intresserad, vet någon som letar en lägenhet och som vill bo på ett helt fantastiskt bra område och klarar av att bo cirka 20 minuter från City, då är denna lägenhet perfekt! På söndag (imorgon) är nästa öppna visning, och det kommer även äga rum en Digitalvisning av lägenheten.


Jag önskar er alla en underbar Lördag! Ta hand om er!


Kram


Foto: Anneli Holm


0 comments