Träning, ångest, flytt och trubbel i paradiset - min vardag just nu!

Godmorgon, mina konsten att vara människa vänner!Klockan börjar närma sig 11-tiden och jag sitter med morgonkaffet, efter att ha utförd lite lite övningar som jag igår fick av min kiropraktor Thomas. Jag är verkligen positivt överraskad över hur snabbt konstant smärta kan minimeras av att kroppen manipuleras och behandlas. En otroligt lättnad och avslappning, om möjligt lite träningsvärk och ömhet finns nu i kroppen.


- Rekommenderar verkligen dig som känner att du själv är i behov av en bra kiropraktor att kontakta Thomas på Vigeokliniken i Solna.


Vidare utöver detta besök har jag även, under helgen, varit och besökt gymmet. Ja, ni läste helt korrekt! Jag, Robin Araya, har varit och fysiskt aktiverat kroppen och låtit muskulatur arbeta till max. Orsaken till detta besök, och de regelbundet kommande är att jag nu insett att jag inte längre är 20, utan börjar närma mig 30. Kroppen är inte längre där den var förr, framförallt inte min som fått vara med om ett och annat diskbråck, njursten gånger flera och förskjutna bäckenbottnar.


- Nej, jag behöver verkligen sätta fart, komma i rutiner och se till att förstärka upp min kropp om jag vill slippa att bli en stel gubbe med massa problem längre fram i livet.


Dessutom är tanken att jag veckan efter flytten till Kiruna skall börja arbeta inom ambulansen, som sjukvårdare men då krävs det att man klarar av det fysiska testet som alla potentiella ambulanssjukvårdare och sköterskor måste genomgå och vecka 5 redan är det min tur, vilket jag måste se till att bygga upp en liten fysisk form inför.


Utöver att den fysiska hälsan går åt det positiva, så har den mentala börjat svikta en aning. Det är mycket stress, ångest och spänningar som ligger så här inför flytten uppåt. Mycket som ska bli gjort, parallellt med arbete och umgänge med min kära.


Tyvärr kan jag inte heller sticka under stolen med att mycket av känslorna som byggs upp inom mig, och även inom maken inte går ut över varandra. Jag vet inte hur många gånger vi de senaste dagarna olyckligtvis hamnat i "luven" hos varandra. Alltid lika tråkigt och ledsamt att behöva hamna i det scenariot med den man älskar, men ibland känns det verkligen oundvikligt just nu.


Han är stressad över vissa saker och tar ut den på personen som står närmast, 90 procent av gångerna är det jag och jag tar ut min frustration på honom över att han beter sig illa mot mig och tar ut sin stress och frustration över mig. Jag i min tur har stress och ångest som gör att jag många gånger också balanserar på en skör tråd, vilket gör att jag på samma sätt som maken tar ut mina känslor på den som står närmast här hemma, nämligen han.


- Ja ni ser ju, inte direkt ett optimalt scenario!


Men det är ingenting som ändå inte går att lösa och komma förbi senare under dagen. Jag vet att både jag och Alex älskar varandra och står stadigt tillsammans, så även om vi just nu befinner oss i denna "svacka" orsakad av mycket annat omkring oss, så vet jag att vi tillsammans kommer tas igenom den och komma ut starkare och ännu mer stadiga på andra sidan. Det är inte långt kvar nu innan flyttlasset går och vi beger oss upp mot nya fina äventyr tillsammans.


Om jag bara ska nämna lite vad min stress, ångest och spänningar resulterar i för min egen del, så är det mycket migrän och huvudvärk som uppkommit det senaste. Jag minns inte riktigt när jag inte vaknade upp utan huvudvärk eller när jag inte varit i behov av att ta smärtlindrande eller migräntabletter.


Vid ett tillfälle, bara i helgen vart det så pass, att jag vid hemkomst från arbetet på morgonen, fick ta mig in på toaletten för att kräkas. Både huvudet dunkade och ångesten var så kraftig. Det var riktigt längesen som jag kräktes av dessa faktorer och resterande av helgen blev efter det drabbad och idag fick det bli en dag hemma från nattarbete, för att låta kroppen återhämta sig helt.


Utöver det så är nattsömnen inte den bästa, utan jag vaknar upp samma tid varje natt. Mellan 03-04 slås ögonen upp, och efter det är det otroligt svårt att somna om. Vissa gånger går det inte, utan då ligger jag i sängen tills det är dags att gå upp. Inte alls optimalt när man behöver låta kroppen återhämta sig mellan nattpassen. Dessutom en stor orsak till att migränen ser sitt tillfälle att träda fram.


- Livet är just nu verkligen en berg- och dalbana, men jag är ändå tacksam över att jag idag har större möjligheter att hantera motgångarna än vad jag hade under perioden 2016-2018.


Med detta sagt, så vill jag önska dig som läser en superfin dag! Ta hand om dig och kom ihåg att bråk oftast går att lösa med enkelt medel!

 

Följ mig gärna på sociala medier.

Klicka på ikonerna längst upp i högra hörnet.

0 comments