Vägen till förändring - allt som ibland kan krävas är lite perspektiv och miljöombyte.Människan är en fascinerande varelse på många olika sätt, på gott och ont. Det var något som slog mig såhär på kvällskvisten när jag reflekterade över mitt liv och vardag nu här i Kiruna, jämfört med livet och vardagen i Stockholm.


Under de åtta år som jag ändå bodde i storstaden, så besökte jag ytterst sällan sport- eller träningsanläggningar. De områdena skulle aldrig falla mig in att utöva. Träning i alla dess former var något otroligt tråkigt och omotiverande.


- Jag tror jag nästan kan räkna alla gånger jag besökt gym, pass eller utformat annan träningsaktivitet på en hand. Så lite intresse hade jag för träning.


De gånger jag besökte till exempel gymmet, var antingen när jag separerade med tidigare fästmannen och ville se snygg ut och få honom att ångra sitt val. Eller så var det tillfällen då min nuvarande make, nästan bokstavligt talat fick tjata och dra mig till gymmet. Dessa gånger resulterade även i mycket frustration, ilska och suckande. Träning för mig var verkligen urtråkigt, dessutom ännu mindre roligt när man knappt orkade lyfta många kilo för att musklerna var så svaga.


- Ojoj, det var många gånger som Alex fick ta alla mina negativa känslor kring träningen efter ett avklarat pass.


Många säger att man aldrig ångrar ett träningspass, men jag tror fasiken att jag där och då ångrade varenda pass. Det hade varit så mycket skönare och mysigare att ligga hemma i soffan och kolla någon film.


Men som jag nämnde i början. Människan är verkligen en underlig skapelse, som verkligen kan göra en 360 på en femöring.


För tre veckor sedan flyttade vi upp till Lapplands lilla och mysiga stad Kiruna. Denna flytt har verkligen på många sätt lyft både mitt liv och min vardag till något positivare och hälsosammare. Både individuellt men också äktenskapet mellan mig och Alex. Vi har blivit betydligt mer sammansvetsande och samspelta, men den delen kan vi ta i ett annat inlägg för detta ska fortsätta handla om min personliga förändring.


Det är nämligen så, att jag idag i princip tränat både gympass och träningspass varje dag sedan flytten upp. Även om jag inte tycker träningen ännu är rolig, vilket jag fortfarande tvivlar på att jag någonsin kommer tycka, så har jag ändå frivilligt tagit mig till gymmet och låtit min kropp svettas och mina muskler arbeta.


- Och jag har inte ångrat ett enda träningspass!


Det har givetvis varit dagarna då träningsvärken varit något grovt smärtsamt, där jag under dessa dagar svurit och tyckt synd om mig själv. Men jag har inte ångrat att jag lät mig utföra dessa aktiviter.


Det har varit riktigt nyttigt, både fysiskt men också mentalt att utsätta mig för denna prövning och omotiverande moment. Jag har bevisat för mig själv att jag klarar av så mycket mer än vad jag själv tidigare trodde och efter varje pass växer jag som människa. Då ska vi inte heller tala om hur bra kroppen mår nu, jämfört med innan jag startade eller hur mycket piggare jag känner mig om dagarna. Som om detta inte vore nog, så har jag även överraskad mig själv med att spontant ta mig till gymmet.


Senast som tidigare ikväll tog jag mig dit! Även om det var tänkt att vara en vilodag just idag! Men jag var uttråkad, och istället för att välja något stillasittande tog jag bilen och åkte till gymmet för lite cardio och armstyrka. Det är något Robin boende i Stockholm ALDRIG skulle få för sig att göra!


- Kiruna flytten har verkligen haft ett gott inflytande på min vardag och livsstil. Jag har gått från att vara en riktig soffpotatis, till att vara en riktig tränings och friluftsmänniska.


Imorgon dessutom kommer träningen bytas ut på längdskidåkning, något som jag aldrig själv trodde jag skulle utöva igen. Även om jag under skolåren tyckte den formen av sport var riktigt kul! Men imorgon eftermiddag är det dags att ta på sig skidorna och ta sig igenom spåren tillsammans med en nyfunnen vän här uppe!


Väderprognosen säger -14 till -15 grader, men skapligt väder ändå utan direkta snöfall! Så det är bara på med skidkläderna och köra! Motivationsbonusen med att vara ute i kylan och snön är att man vet att det finns bastu att ta användning av efteråt!


- Ett perfekt avslut efter en dag utomhus, eller hur?


Idag fick jag dessutom veta att tisdagsförmiddagarna framöver kommer vara träningsförmiddag på jobbet! Vilket krävs om man ska orka i längden med att arbeta inom ambulansen.


Slutsatsen av detta inlägg blir att alla människor kan förändras, oavsett om man själv tror på det eller inte. Allt som tydligen många gånger krävs är lite perspektiv och miljöombyte.


- Kan jag bli motiverad till att träna och sporta, trots att jag tycker båda delarna är det tråkigaste som finns, så skulle jag säga att vem som helst kan!


Nu är det dags att sova för min del, så man är utvilad och pigg inför morgondagens aktiviteter! Godnatt!


0 comments