Vad har du för relation till alkoholen?

Min personliga relation till alkoholen Àr en berg-och dalbana men i stora drag har den inte riktigt varit min bÀsta vÀn, det blir gÀrna nÄgra glas för mycket.

Ja, jag har haft rÀtt svÄrt att hejda mitt intag nÀr jag vÀl börjat dricka och det Àr svÄrt att stoppa allt nÀr det vÀl Àr igÄng, framförallt nÀr jag har en stor passion för röda viner och en och annan Whiskey vid speciella tillfÀllen.


Detta har pĂ„ senaste medfört och bidragit till olika konsekvenser, ibland dĂ€r andra oskyldiga blivit indragna i mina felsteg. Jag gĂ„r inte in mer pĂ„ dessa, men lĂ„t mig sĂ€ga att det varje gĂ„ng varit totalt oacceptabelt. Ångesten och skulden dagen efter har mĂ„nga gĂ„nger dessutom varit riktigt svĂ„r att hantera, sĂ„ pass att jag hamnade i ett likgiltigt lĂ€ge dĂ€r jag försökt lĂ€gga över skuld pĂ„ andra.

Alkoholen har inte varit en sund vÀn för min del och mÄnga av er vet sÀkert, att jag för cirka tvÄ Är sedan slutade dricka helt och helt Àrligt: jag mÄdde sÄ mycket bÀttre. BÄde mentalt men ocksÄ fysiskt.

Men sĂ„ började jag igen: ”jag kĂ€nde att jag var kapabel till att hantera den bĂ€ttre” intalade mig sjĂ€lv. NĂ„got som senare skulle visa sig vara allt annat Ă€n sant. Okej, det gick till en början men sen var problemet Ă„ter tillbaka. Ett glas, vart tvĂ„ glas som vart tre glas och ibland en helt flaska och mellan varven tillkom konsekvenser av mitt intag.

Jag kunde inte hantera det igen. Det blev för mycket och okontrollerat. SÄ pass att det vid ett tillfÀlle gick ut över mitt Àktenskap och att jag totalt drabbades aggressionsbeteende. Detta var inte alls för lÀnge sedan (togs upp i podden)


Det var dÄ jag tog beslut om att försöka lÄta bli alkoholen helt igen. Bli nykterist och fokusera pÄ att delvis ha en mer hÄllbar livsstil men ocksÄ för att undvika att förstöra mitt Àktenskap - prioritera mig och Alex!


Ge honom den respekt och kÀrlek han förtjÀnar, för min kÀrlek för honom Àr betydligt mycket större Àn till alkoholen och Àr det nÄgon som inte vill förlora och som jag vÀrdesÀtter sÄ Àr det han, vÄrt Àktenskap och vÄrt liv tillsammans.

Idag har jag varit nykter i lite mer Àn en mÄnad och jag kan sÀga att jag nu kÀnner att jag mÄr sÄ mycket bÀttre hÀlsomÀssigt; jag slipper Ängesten, baksmÀllan, konsekvenser och kÀnner mig betydligt mer piggare och gladare Àn pÄ lÀnge.

Min resa har bara börjat hÀr - och den ska fortsÀtta. Jag ska försöka hÄlla en vardag dÀr alkoholen inte behöver bli en del av min livsstil igen. Oavsett hur tufft det mellan varven kan komma bli - dÀr grupptryck och pÄfrestningar uppkommer.

Nu Àr det en nykter vardag som gÀller dÀr fokuset lÀggs pÄ vÄrdande och kÀrlek till Alex, vÄrt Àktenskapet, vÄra hundar och vÄrt liv ihop. Och sÄ klart min egna hÀlsa och vÀlmÄende!


Detta var en naken och Àrlig delgivning - hoppas att den eventuellt kan inspiration nÄgon - om sÄ bara delvis.


Lova mig bara att inte lÄta alkoholen ta över kontrollen. Utan frÄga dig sjÀlv vad du har för relation till den!

0 comments