Vad har du för relation till alkoholen?

Min personliga relation till alkoholen är en berg-och dalbana men i stora drag har den inte riktigt varit min bästa vän, det blir gärna några glas för mycket.

Ja, jag har haft rätt svårt att hejda mitt intag när jag väl börjat dricka och det är svårt att stoppa allt när det väl är igång, framförallt när jag har en stor passion för röda viner och en och annan Whiskey vid speciella tillfällen.


Detta har på senaste medfört och bidragit till olika konsekvenser, ibland där andra oskyldiga blivit indragna i mina felsteg. Jag går inte in mer på dessa, men låt mig säga att det varje gång varit totalt oacceptabelt. Ångesten och skulden dagen efter har många gånger dessutom varit riktigt svår att hantera, så pass att jag hamnade i ett likgiltigt läge där jag försökt lägga över skuld på andra.

Alkoholen har inte varit en sund vän för min del och många av er vet säkert, att jag för cirka två år sedan slutade dricka helt och helt ärligt: jag mådde så mycket bättre. Både mentalt men också fysiskt.

Men så började jag igen: ”jag kände att jag var kapabel till att hantera den bättre” intalade mig själv. Något som senare skulle visa sig vara allt annat än sant. Okej, det gick till en början men sen var problemet åter tillbaka. Ett glas, vart två glas som vart tre glas och ibland en helt flaska och mellan varven tillkom konsekvenser av mitt intag.

Jag kunde inte hantera det igen. Det blev för mycket och okontrollerat. Så pass att det vid ett tillfälle gick ut över mitt äktenskap och att jag totalt drabbades aggressionsbeteende. Detta var inte alls för länge sedan (togs upp i podden)


Det var då jag tog beslut om att försöka låta bli alkoholen helt igen. Bli nykterist och fokusera på att delvis ha en mer hållbar livsstil men också för att undvika att förstöra mitt äktenskap - prioritera mig och Alex!


Ge honom den respekt och kärlek han förtjänar, för min kärlek för honom är betydligt mycket större än till alkoholen och är det någon som inte vill förlora och som jag värdesätter så är det han, vårt äktenskap och vårt liv tillsammans.

Idag har jag varit nykter i lite mer än en månad och jag kan säga att jag nu känner att jag mår så mycket bättre hälsomässigt; jag slipper ångesten, baksmällan, konsekvenser och känner mig betydligt mer piggare och gladare än på länge.

Min resa har bara börjat här - och den ska fortsätta. Jag ska försöka hålla en vardag där alkoholen inte behöver bli en del av min livsstil igen. Oavsett hur tufft det mellan varven kan komma bli - där grupptryck och påfrestningar uppkommer.

Nu är det en nykter vardag som gäller där fokuset läggs på vårdande och kärlek till Alex, vårt äktenskapet, våra hundar och vårt liv ihop. Och så klart min egna hälsa och välmående!


Detta var en naken och ärlig delgivning - hoppas att den eventuellt kan inspiration någon - om så bara delvis.


Lova mig bara att inte låta alkoholen ta över kontrollen. Utan fråga dig själv vad du har för relation till den!

0 comments