VAD VILL DU FÅ TILLBAKA AV DIN VÄN?

Alla har vi någon gång hamnat i destruktiva relationer och vänskapskretsar. Människor som inte ger oss någonting, utan som bara suger ut vår energi som riktigt emotionella vampyrer.

Många gånger är vi för snälla för att ta ställning till beteende. Ibland för bekväma då personer kan ha varit i ens liv under en väldigt lång tid, men det allra vanligaste är nog ändå att man haft dessa så pass länge i sitt liv att man inte är medveten om hur tärande och påverkade dessa personer och deras beteende är. Både på relationen i sig men också på ens egna mentala mående.


Man lämnar efter ett möte med en tyngande och emotionell instabil känsla i både fysiskt och mentalt. Man känner sig kanske till och med på dåligt humör och man förstå inte varför, då man på morgonen vaknade upp på ett alldeles strålande humör.


Att hamna i ett destruktivt förhållande med en annan människa är väldigt enkelt och inte alltid något man upptäcker i första hand. Man kan lätt falla i fällan och bli fast med en energitjuv och i samband med det blir det då svårt att ta sig ifrån det destruktiva beteendet som personen har gentemot dig.


Bli därför medveten om vilka du har och vad för människor du vill ha runt om dig och ditt liv. Sålla bort de personer som enbart tar men aldrig ger tillbaka. Människor som påverkar dig negativt, sprider dålig energi eller som har ett oacceptabelt beteende.

Föreställ varje relation och möte som julafton - där du och din vän byter julklapp. Vad innehåller ditt paket du ger och vad förväntar du dig att då tillbaka?


Om det hade varit min klapp så hade jag velat att den innehöll samma saker som jag skulle ge bort, nämligen; skratt, inspiration, glädje, empati, kärlek och en massa positiv energi med mera.


De personer som bara är ute efter min julklapp men som själv ger bort skräp skulle jag sålla bort direkt. Normala relationer handlar om att ge och ta, om balans och att ge varandra positiv energi.


Så har du, upplever eller märker tendenser till att en person i ditt nätverk häller skräp över dig i form av destruktivt beteende och liknande och det känns som du töms på emotionellt - då är det nog hög tid att börja reflektera och agera och kanske sålla bort personen ur ditt liv.


Framförallt om du försökt få personen att ändra beteende men inget händer.

0 comments