Vi behöver hjälpas åt i tider som dessa!

Jag har kämpat med psykisk ohälsa som tagit form och uttryck på olika sätt. Det har varit allt från generell ångest, panikångest till depression och självdestruktivitet. Att ta sig ur denna spiral och att skapa balansen min livsstil idag besitter har tagit tid och den har bjudit på en riktig jäkla åktur vid många tillfällen. Det har inte varit en lätt kamp!


- Jag har verkligen full förståelse för hur psykisk ohälsa kan kännas och hur många andra känner och mår. Framförallt nu under den rådande situationen vi har runt om i världen.


Idag lever cirka 1,4 miljoner människor med någon form av psykisk ohälsa och i sverige är det den vanligaste hälsotjuven och den fortsätter att öka, framförallt nu under den rådande situationen vi har runt om i världen.


Människor är både oroliga, bekymrade och frustrerade över hur vi idag tvingas leva och karantänen , ovissheten och den sociala distanseringen skapar känslor som ångest, stress och stor ensamhet bland många. Situationen är även så pass att flera av våra medmänniskor kan stöta på livshotande situationer.


- Vi måste hjälpas åt när det kommer till saker som psykisk ohälsa, framförallt i tider som dessa.


Även om ingen av oss vet vad följderna av denna pandemi kommer innebära för oss människor som vet vi att vi kan hjälpa och stötta varandra så att den psykiska ohälsan inte tar vid och skadar vårt inre välmående.


Jag tror att vi just nu är mer enade än någonsin och att vissa såhär nu under covid-19 skapat sig en mer förståelse för det som inte syns utanpå men som känns inuti och vad psykisk ohälsa faktiskt kan innebära i allmänhet för människor - vilket är en stor och positiv erfarenhet att plocka med sig som ett effektivt verktyg för att hjälpa andra istället för att klanka ner.


- Använd denna erfarenhet och detta verktyg!!

Världen behöver det, både för elimination av psykisk ohälsa men även för att klara av den verklighet vi idag lever inunder. Nu tar vi hand om oss varandra och arbetar som ett team!
0 comments