Vi ska flytta till KirunaRubriken är faktiskt sann - Vi flyttar uppåt, hem till lugnet och framtiden.


Vissa av er har redan nåtts av nyheten, någon annan kanske detta kommer som en liten chock och känner sig en aning förnärmad över att inte fått veta det direkt av oss, utan genom sociala medier och blogginlägg. Då vill jag lugna er med att säga att detta under en längre period legat under publika radan, så du behöver absolut inte känna dig varken chockad eller förnärmad.


Vi har fram tills alldeles nyligen diskustetat fram och tillbaka, om hur vidare vi vill att vår framtid ska se ut, vart vi ser oss själva bo inom det närmsta, vart vi vill skapa familj och vart nästa steg i yrkeskarriären är. Diskussionen har endast hållts mellan familjmedlemmar och pågått sedan 2018 egentligen, och alldeles nyligen tog vi beslutet om att flytta upp till Norrland och Alex hemstad, Kiruna.


Varför hela friden vill någon människa flytta till en liten stad som Kiruna, där det bara är snö, kallt och eländigt, kanske någon av er läsare tänker nu?


För att besvara, Kiruna är så mycket mer än snö och kyla. Det är en otroligt vacker stad, både sommar- och vintertid. Det finns kanske inte så mycket att göra när man inte är på plats i staden, men det finns otroligt mycket sevärdigheter, aktiviteter och härliga saker att tillbringa sina dagar med. Första gången jag upptäckte staden, fylldes jag av ett härligt och harmoniskt lugn i kroppen, min ångest och stress försvann och så har det varit varje gång sedan dess. Jag har aldrig mått bättre rent psykiskt än de tillfällerna jag varit uppe i Kiruna. Många som inte har varit uppe förstår jag var fördomar och åsikter kring staden, det hade även jag innan jag fick upptäcka den. Man måste se och upptäcka staden själv för att förstå vad fantastik den är.

Men det är inte bara lugnet vi flyttar dit för, utan vi är i startskottet och början av processen att bygga upp en familj. Både mina och Alex tankar har mer eller mindre gått från att inte skaffa barn till att nu eventuellt få möjlighet att bli föräldrar till en liten unge, men vi både har från start varit överrens om att vi inte vill uppfostra ett barn i Stockholm. Just därför, tog vi lite grann beslutet om att flytta upp, för att känna att säkerhet och möjlighet att ha ett bra och tryggt nätverk av familj och vänner som kan backa upp där och när det behövs. Här nere är det lixom bara mig, Alex och barnet Farmor i stort sett som vårt framtida barn skulle ha att förflita sig på, uppe i Kiruna finns det så många fler.


Att flytta så långt och lämna mycket här nere är såklart en stor omställning och process för oss. Många fina vänner har vi fått möjligheten att få lära känna och ha i våra liv, Alex har sina fina danselever och jag mina arbetskamrater, på detta kommer även min familj i Småland komma ännu längre från mig. Men för oss gäller det att se det långa loppet nu, vart vi vill fortsätta vårt liv tillsammans, detta kanske låter banalt, men varken Jag eller Alex är ungdomar längre, utan börjar faktiskt närma oss en mer vuxenålder vilket gör att det även är dags att tänka mer lite mer långsiktigt. Denna process är dock trots omställningen, väldigt rolig och spännande. Vi är mycket glada, stolta, förväntansfulla och positiva till flytten och längtar ändå mer och mer till att det beger sig på riktigt.


Jag känner mig väldigt redo att flytta nu, då ingenting egentligen håller kvar mig i Stockholm. Plugget är tanken att det kommer förflyttas med till en distansutbildning inom sjuksköterskeprogrammet, så inte ens det hindrar mig från att flytta. Tror även Alex känner sig redo att lämna storstaden mot lite lugnare tempo.


Jag hoppas såklart att ni alla är glada för vår skull och önskar oss allt gott samt att detta ändå känns acceptabelt för er. Vi kommer att hälsa på och göra stan osäker mellan varnen, vi kommer hålla kontakt med er alla som vill ha en fortsatt relation och kontakt med oss och vi vill att så många som möjligt av er vänner vill komma och hälsa på och umgås med oss uppe i norr.


Vår dörr kommer alltid så öppen! Både ytterdörren och bastudörren för den som är av den mer frusna varianten.


Om ni har några frågor eller funderingar kring det hela, så får ni självklart ställa dem till oss så ska vi försöka svara på dem så gott vi kan!


Psst. Vår lägenhet i Vallentuna ligger nu ute till försäljning, så är du på jakt efter en fräsch 2a eller vet någon som är det, tipsa gärna om vår. Jag länkar den här så är det bara att dela vidare den, och här nedan är några bilder på vår lägenhet.- Lånade från Husman Hagberg Täby- Vallentuna.0 comments